Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš Seimo rinkimus – nesusipratimai

2016-04-25 06:00

Po to, kai Danės apygardoje balotiravęsis Klaipėdos tarybos narys Jonas Sąlyga nusprendė trauktis iš rinkimų kovos, Klaipėdos socialdemokratai įkalbėjo partijos kolegą Valdemarą Anužį užimti jo vietą.

Keistenybės: socialdemokratai pasiūlė partijos kandidatą vienmandatėje Danės apygardoje – V.Anužį, tačiau partijos vadovybė jį atmetė.
Keistenybės: socialdemokratai pasiūlė partijos kandidatą vienmandatėje Danės apygardoje – V.Anužį, tačiau partijos vadovybė jį atmetė. / Vytauto Petriko nuotr.

Tačiau aukščiausioji socdemų valdžia Vilniuje jo kandidatūrą atmetė ir į vienmandačius sąrašus Danės apygardoje įtraukė Dainių Budrį.

Neįvertino pasiaukojimo

Ilgai ieškoję, kas iš komandos turėtų balotiruotis Danės apygardoje, socialdemokratai pagaliau įkalbėjo tai daryti klaipėdietį tarybos narį V.Anužį. Politikas iš pradžių buvo atsisakęs šio pasiūlymo, bet paskui, kaip pats teigė, sutiko, nes "situacija buvo sudėtinga".

Vis dėlto klaipėdiečio "auka" nepadarė įspūdžio partijos vadovybei Vilniuje. Penktadienį ji nusprendė, kad Danės vienmandatėje apygardoje socialdemokratų kandidatu bus D.Budrys.

Jis į Seimą pirmą kartą pateko 2008 m. kartu su Tautos prisikėlimo partija, tačiau kituose rinkimuose 2012-aisiais jau figūravo socialdemokratų daugiamandačiuose sąrašuose 83 vietoje ir po balsavimo pakilo į 67-ąją poziciją.

Laukia rimti konkurentai

Dabar D.Budrys varžysis su advokate Indre Butvile (TT), Klaipėdos tarybos nariais – Rimantu Didžioku (TS/LKD) ir Simonu Gentvilu (Liberalų sąjūdis) bei dabartiniu Seimo nariu nepriklausomu kandidatu Nagliu Puteikiu.

Daugiau politikų savo ketinimų šioje apygardoje kol kas nepaviešino.

Danės apygardoje per 2012 m. Seimo rinkimus parlamentaro mandato siekė 13 politikų. Per 2012 m. rinkimus į Seimą Danės apygarda pagal rinkėjų skaičių buvo viena didžiausių mieste.

Ir tai viena apygardų, kurioje paprastai rinkėjai itin aktyvūs. 2012-aisiais čia Seimo narius rinko beveik pusė (49,79 proc.) balso teisę turinčių klaipėdiečių.

Šioje vienmandatėje apygardoje antrame rinkimų ture praėjusį kartą didele persvara laimėjo N.Puteikis, už kurį balsavo 7 225, o už jo oponentą Rimantą Taraškevičių – 6 003 klaipėdiečiai.

Užduotis – antras turas

Socialdemokratai jau patvirtino ir daugiamandačius sąrašus, kuriuose – 141 kandidatas.

Tarp jų tik keli klaipėdiečiai – Irena Šiaulienė, kuri balotiruosis ir vienmandatėje Baltijos apygardoje, o daugiamandačiuose sąrašuose yra septinta, bei Lilija Petraitienė, kurios pozicija šįkart čia net 35-oji.

Politikė balotiruosis ir vienmandatėje Marių apygardoje.

Taip pat sąrašo viduryje – Benediktas Petrauskas, kuris Seimo nario mandato šiemet sieks vienmandatėje Pajūrio apygardoje.

O štai D.Budrio daugiamandačiuose socdemų sąrašuose šįkart nėra.

Dienraščio duomenimis, nepaisant pastaruoju metu drastiškai krintančių socialdemokratų reitingų, partijos vadovybė klaipėdiečiams vienmandatininkams iškėlė užduotį patekti į antrąjį rinkimų turą.

Rinkimai į Seimą vyks šiemet spalio 9 d. Balandžio 9-ąją prasidėjo oficialus rinkimų politinės kampanijos laikotarpis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų