R. Židžiūnienė: Klaipėda man padėjo augti

Gimusi, augusi, studijavusi ir savo veiklą Klaipėdoje pradėjusi linijinių šokių mokyklos „Linedance LT“ įkūrėja, choreografė, pedagogė Rūta Židžiūnienė išrinkta į "Metų klaipėdietės" dešimtuką. Ji jau keliolika metų Klaipėdos vardą garsina ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Kandidatė neslepia, kad nors darbui jos gyvenime tenka itin svarbus vaidmuo, šeima jai – viskas.

Apie darbą

Kaip ir visiems, kurie myli darbą, jis reiškia daug ir teikia labai daug džiaugsmo nuo ryto iki vakaro, nuo pirmadienio iki sekmadienio.

Apie šeimą

Šeima – pagrindas. Turiu tris vaikus ir nuostabų vyrą. Šeima pagelbėjo, kad darbas man taptų hobiu, o ne sunkia nemėgstama veikla. Šeima yra ta grandis, kuri visur ir visada palaiko, dalyvauja mano renginiuose. Šeima man yra viskas.

Apie pomėgius

Klausimas iš tikrųjų labai sudėtingas. Kadangi darbas yra hobis, man nelieka daug laisvo laiko. Bet labai džiugina kelionės. Nors vaikai jau dideli, iki šių dienų keliaujame kartu, nuostabiai praleidžiame laiką išvykose. Vienas prioritetų,  kai daug dirbi, – geras ir kokybiškas poilsis su šeima.

Apie Klaipėdą

Klaipėda yra miestas, kuriame veiklas padėjau, nekopijavau, išbandžiau jas su klaipėdiečiais. Klaipėda man padėjo augti. Čia sutikau vien pozityvius, gerus žmones. Jeigu tai būtų nominacija vyrams, būtų galima iškelti daug vyrų, kurie pagelbėjo mano darbe, patikėjo dar neišbandytomis idėjomis. Sugalvojau surengti festivalį kelte ir manimi patikėjo "Smiltynės perkėlos" vadovai. Sakė, kad viskas bus gerai, ir mes plaukiame, šokame mariose. O jeigu rengiu šokio dieną Teatro aikštėje, niekada nesu gavusi  neigiamo atsakymo iš Klaipėdos dramos teatro  to nedaryti. Tad Klaipėda man yra ta vieta, kurioje aš galiu ramiai augti ir kaip specialistė, ir kaip asmenybė. Mano veikla prasideda čia, Klaipėdoje, ir garsiname ją už miesto ribų. Jeigu manimi netikėtų klaipėdiečiai – moterys, vaikai, apie kokią veiklą dabar kalbėtume? Klaipėda – mano sėkmė.

Gyvenimo kredo

Šiais metais labai gerai žinau savo gyvenimo kredo. Per Naujuosius metus moterims pasiūliau  tostą už eleganciją – išorinę, o ypač – vidinę, kad žmogus galėtų gerai jaustis tarp kitų žmonių, atsipalaiduoti, kad žmonės gerbtų vieni kitus.

Apie "Metų klaipėdietę"

Labai džiaugiuosi. Savo feisbuko įraše padėkojau pilkajam kardinolui, kuris mane iškėlė ir kurio aš tikrai nežinau. Kai įėjau į rinkimų interneto svetainę, pamačiau, kad surinkau vos penkis taškus, kas atrodė labai baisu, kitos moterys turėjo daugiau. Peržiūrėjau visas moteris ir už visas pabalsavau. Labai gražu, kad mokame iškelti pozityvius dalykus, jais gėrėtis. Ar aš matau daugiau Metų moterų? Tikrai taip, aplink mane jų yra daugybė. Šie rinkimai – geras pozityvus žaidimas, kuris įtraukia. Matai, kad esi tarp kitų žmonių, kurie vertina tavo veiklą ir džiaugiasi už tave. Galiu padėkoti ir pasidžiaugti, kad yra tokie metų rinkimai. Nesvarbu, kaip jie pasibaigs, aš tikrai labai džiaugsiuosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių