Ramovė – Klaipėdos piliavietėje

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus lankėsi Karinių jūrų pajėgų štabe ir susitiko su pajėgų vadu kapitonu Giedriumi Premenecku. Susitikime buvo aptartos aktualijos, infrastruktūros plėtros planai, ramovės įkūrimo klausimai.

Ramovę norima įkurti Klaipėdos piliavietės teritorijoje, atnaujinus ir pritaikius buvusį gamybinį pastatą.

Darbai bus vykdomi laikantis paveldosaugos reikalavimų. Statinys ir aplinka bus prieinama visuomenei. Planuojama, kad Klaipėdos įgulos ramovė piliavietės teritorijoje galėtų įsikurti iki 2027 m.

Karinės jūrų pajėgos užtikrina saugumą Lietuvos Respublikos teritorinės jūros vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje, dalyvauja jūrinių minų paieškos ir nukenksminimo operacijose.

Taip pat koordinuoja, vykdo paieškos ir gelbėjimo darbus, kartu su kitų Lietuvos kariuomenės pajėgų kariais dalyvauja tarptautinėse operacijose.

Karinės jūrų pajėgos aktyviai dalyvauja ir prisideda prie mieste vykstančių renginių. Jau šį savaitgalį, gegužės 20 d., Klaipėdoje numatoma didžiulio masto Lietuvos kariuomenės ir Krašto apsaugos ministerijos organizuojama šventė – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

5 kolona

5 kolona portretas
kaip čia vaitkus pozuoja laivo fone be rusijos vėliavos???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių