Pereiti į pagrindinį turinį

Registruojamas uostamiesčio turtas

2024-10-25 11:45

Klaipėdoje vietinės reikšmės kelių kadastriniai matavimai ir teisinė jų registracija jau artėja prie pabaigos. Dabar pradėti registruoti dar neįteisinti paviršinių vandenų, buitinių nuotekų ir šilumos tinklai, kurie po visų teisinių procedūrų bus perduoti savivaldybės įmonėms „Klaipėdos energija“ ir „Klaipėdos vanduo“.

Įteisino: Nekilnojamojo turto registre jau įregistruoti beveik visi Klaipėdos miesto vietinės reikšmės keliai ir gatvės.
Įteisino: Nekilnojamojo turto registre jau įregistruoti beveik visi Klaipėdos miesto vietinės reikšmės keliai ir gatvės. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Po 2022–2023 m. atsiradusių įstatymo pakeitimų savivaldybės Turto valdymo skyrius inventorizavo ir buhalterinės apskaitos registre apskaitė naujai inventorizuotus kelius, dėl ko pasikeitė kelių ilgiai, nuosavybės forma.

Klaipėdos bendras gatvių ruožų ilgis dabar siekia beveik 400 km.

Sąraše yra įvardytas 1 221 gatvės ruožas, kai kurie jų vadinami gatvėmis, kai kurie – privažiavimo ar pravažiavimo keliais.

Remiantis šiuo sąrašu, ilgiausi Klaipėdoje yra Taikos prospektas, kurio ilgis siekia 8 430 m, Šilutės pl. (5 602 m), Girulių pl. (5 464 m), Liepų g. (3 772 m), Minijos g. (3 484 m).

Klaipėdos bendras gatvių ruožų ilgis dabar siekia beveik 400 km.

„Faktiškai jau įregistruota 99 proc. miesto vietinės reikšmės kelių. Pagrindinės gatvės įregistruotos absoliučiai visos, baigiami registruoti pravažiavimo ir įvažiavimo ruožai“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Dabar renkama informacija apie inžinerinius šilumos, vandentiekio, buitinių nuotekų ir paviršinių nuotekų tinklus, kurių teisinė registracija nėra atlikta.

„Prioritetas buvo įregistruoti visus vietinės reikšmės kelius ir gatves, o inžineriniai tinklai – šilumos ir paviršinių nuotekų dar yra inventorizuojami ir registruojami. Bent pusė paviršinių nuotekų tinklų jau yra įteisinta ir perduota bendrovei „Klaipėdos vanduo“. Anksčiau tai nebuvo daryta, tiesiog nebuvo tokio reikalavimo. Dabar viskas turi būti registruojama Nekilnojamojo turto registre. Darbo, registruojant inžinerinius tinklus, dar yra. Turime susiplanavę iki 2027 metų įteisinti paviršinių, buitinių nuotekų ir šilumos tinklus“, – teigė E. Simokaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų