Remontai Klaipėdoje trikdys eismą: vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe

Šią vasarą ne vienoje Klaipėdos gatvėje vyks remontas, taigi vairuojantieji turės iš anksto sužinoti, kaip važiuoti, kad nepatektų į kamšatis.

Bendrovės "KRS" projektų vadovas Artūras Staponkus pasakojo apie greitai prasidėsiančius didelius darbus Bangų ir Joniškės gatvėse.

Čia bus klojamas lietaus nuotekų kolektorius nuo Malūno (buv. "Trinyčių") tvenkinio   iki Dangės upės.

Iš tiesų jis jau klojamas, tik liepos ir rugpjūčio mėnesiais šie darbai taps nemažu kliuviniu važiuojantiesiems Bangų ir Joniškės gatvėmis bei norintiems iš šių gatvių patekti į Mokyklos gatvę.

Specialistai pasakojo, kad dviejų metrų skersmens vamzdžiai bus klojami į šešių metrų gylio tranšėją, tad neapriboti eismo gatvėse, palei kurias guls vamzdžiai, neįmanoma.

Pirmasis darbų etapas, kai eismas iš Bangų į Joniškės gatvę bus apribotas ir važiuojant vertėtų pasirinkti kitą kelią, prasidės jau liepos 7 d.

Nuo liepos 16 iki 21 d. ten pat eismas bus apribotas dar labiau, važiuoti šioje vietoje bus galima kur kas siauresnio pralaidumo gatve, į abi puses liks tik po vieną eismo juostą.

Trečiasis etapas bus sudėtingiausias ir užtruks savaitę – nuo liepos 22 iki 29 d., kai iš Joniškės gatvės į Bangų gatvę ir atgal įvažiavimas bus visiškai uždarytas.

Liepos 30–rugpjūčio 12 d. minimoje vietoje jau bus galima važiuoti, bet apribojimai dar išliks.

Penktasis darbų etapas – nuo rugpjūčio 13 iki 21 d. – ne mažiau svarbus klaipėdiečiams. Šiuo metu nuo Mokyklos gatvės viaduko į Bangų ir Joniškės gatves į kairę važiavimas bus apribotas.

Rugpjūčio gale, nuo 24 iki 28 d., tokie pat sunkumai kils norintiesiems nuo Bangų gatvės pasukti į Mokyklos gatvę.

Visų šių darbų metu numatomi būdai pasiekti reikiamus objektus Joniškės gatvėje važiuojant aplinkkeliu, į kurį nukreips kelio ženklai.

Jau dabar prognozuojama, kad nedidelių Verpėjų ir Slyvų gatvelių gyventojai bus nepatenkinti keliskart padidėjusiu transporto judėjimu prie jų namų. Žinoma, kad šiomis gatvėmis riedės ir viešasis transportas.

Tiek vairuotojams, tiek šių gatvių gyventojams teks apsišarvuoti kantrybe.

Konkursą darbus vykdyti laimėjusios bendrovės atstovai tikino, kad galėtų juos nuveikti greičiau, bet laimėtojais jie tapo pasiūlę mažiausią kainą, tad  po darbo valandų ir naktimis dirbti jie negalės.

Vis dėlto A.Staponkus patikino, kad stengsis viską, kas numatyta, atlikti kaip įmanoma greičiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donatas

Donatas portretas
Tegu vyksta remontai. Geriau visi tai vienu metu, negu niekada. O dėl vairuotojų - persėskit ant dviračių, ar kažko panašaus, laikinai, nes mieste šioms transporto priemonėms takai gerai išvystiti, per pusvalandį gali kitam miesto gale atsidurti (kaip ir su automobiliu).

skubiai

skubiai portretas
atidarom senamiestį

Lolas

Lolas portretas
Už šitus savivaldybės idiotus, tikrai paskutinį kartą balsavau. Sugebėjimas valdyti miestą ne 0, o su ženklu "-".
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių