Remontuojama Klaipėdos rotušė

Vienas įspūdingiausių uostamiesčio statinių – Klaipėdos rotušė – praeivius džiugina tik iš fasado. Vidiniame kieme esančią sutrūkinėjusią ir nusidėvėjusią rotušės sieną nuspręsta suremontuoti.

Danės gatvėje esančią rotušę valdo valstybės įmonė Turto bankas. Daugiau nei 2 tūkst. kv. m pastate tik šiek tiek daugiau nei 900 kv. m pagal panaudos sutartį valdo Klaipėdos savivaldybė.

Likusioje pastato dalyje yra įsikūrusios valstybines funkcijas atliekančios tarnybos.

Kaip tik ši pastato dalis ir sulaukė remonto darbų.

"Turto bankas skelbė viešą pirkimą sienos remonto darbams ir su laimėtoju pasirašė rangos darbų sutartį, pagal kurią atliekami statybos remonto darbai, t. y. sienos remontas. Pastatas, esantis Danės g. 17, yra įtrauktas į saugomų kultūros paveldo objektų Klaipėdoje sąrašą, todėl rangovas, kuris atlieka remonto darbus, turi atestatus, reikalingus kultūros paveldo objektuose. Planuojama, kad darbai užtruks daugiau kaip mėnesį. Tikimasi, kad orai darbams bus palankūs", – aiškino Turto banko atstovė Aldona Violeta Grinienė.

Kol kas nėra aišku, koks šio pastato likimas. Klaipėdos miesto savivaldybė ne kartą kreipėsi į Vyriausybę, kad valstybei priklausančios pastato patalpos būtų perduotos savivaldybei.

Uostamiesčio valdžia planavo į šį pastatą perkelti savivaldybės padalinius.

Mainais uostamiestis siūlytų nuosavybės teise savivaldybei priklausantį pastatą S.Daukanto g. 24, į kurį galėtų persikelti valstybinės institucijos.

Anksčiau skaičiuota, jog pagal valstybinių institucijų nurodytą poreikį patalpoms pritaikyti ir parengtą projektavimo užduotį kapitalinio remonto darbams galėtų reikėti 1,265 mln. eurų.

Perdavus valstybei priklausančias patalpas savivaldybei, nuosavybės teise būtų laikomasi gerosios praktikos, kai senosios miestų rotušės yra valdomos miestų savivaldybių, kaip, pavyzdžiui, Vilniuje ir Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

se

se portretas
tai kad šis pastatas ne taip seniai buvo remontuotas, o vidiniame kieme skilinėti buvo pradėję praėjus keliems metams po remonto. Pastebėjau, kad valdiškos įstaigos dažnai yra remontuojamos. Privatininkas susiremontuoja dvigubai pigiau ir remontas laiko dvigubai ilgiau.

Anonimas

Anonimas portretas
Tamsi istorija...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių