Renginyje „Open Data Fest“ – kūrybiški sprendimai patogesniam gyvenimui

  • Teksto dydis:

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Klaipėdoje susirinks programuotojai, dizaineriai, rinkodaros specialistai ir iniciatyvūs piliečiai, kurių kūrybai bus atverti viešieji Klaipėdos savivaldybės ir kitų valdžios institucijų duomenys

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Klaipėdoje susirinks programuotojai, dizaineriai, rinkodaros specialistai ir iniciatyvūs piliečiai, kurių kūrybai bus atverti viešieji Klaipėdos savivaldybės ir kitų valdžios institucijų duomenys. Rugpjūčio 2-4 dienomis LCC tarptautiniame universitete vyks jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ ir LCC inovacijų laboratorijos organizuojamas atvirų duomenų populiarinimo renginys „Open Data Fest“.

Šią iniciatyvą globojančios Lietuvos Respublikos Vyriausybės vicekanclerio Remigijaus Motuzo teigimu, Vyriausybės kanceliarija siekia, kad valstybės institucijų tvarkomi viešai skelbtini  duomenys būtų lengvai prieinami visuomenei ir verslui. „Skatiname institucijas sudaryti kuo palankesnes sąlygas atverti savo tvarkomus duomenis ir pritaikyti juos pakartotiniam panaudojimui kuriant inovatyvias paslaugas ir produktus. Viešai skelbiamų institucijų duomenų atvėrimas tiesiogiai prisideda prie skaidrumo skatinimo ir ekonominės naudos kūrimo“, - tikina Vyriausybės atstovas.

„Open Data Fest“ renginys yra atviras visiems, kurie turi idėjų kaip gyventi patogiau. Įvairiais talentais ir įgūdžiais apdovanotų dalyvių komandos, besinaudodamos atvirais duomenimis, varžysis siekdamos sukurti naujus ar patobulinti jau egzistuojančius sprendimus. Dalyviams talkins trys mentorių komandos, padėsiančios paslaugų dizaino, informacinių technologijų bei viešojo kalbėjimo srityse.

„Open Data Fest“ idėja kilo stebint sėkmingą Lietuvos programuotojų ir dizainerių dalyvavimą panašiuose renginiuose užsienyje. Šiuo nemokamu renginiu siekiama, kad mūsų specialistai kartu su aktyviais piliečiais pritaikytų savo patirtį kurdami novatoriškus sprendimus Lietuvoje.


Kitų valstybių patirtis rodo, kad atvirų duomenų renginiuose sukuriami prototipai dažnai išsivysto į realius sprendimus. Tokie konkursai, reguliariai organizuojami JAV, Švedijoje, Norvegijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje,  sėkmingai prisideda prie verslumo skatinimo ir viešųjų paslaugų tobulinimo. Pavyzdžiui, kūrybiškas duomenų pakartotinis panaudojimas  padėjo spręsti šias problemas: transporto kamščių mažinimo (JAV), užimtumo skatinimo (Ispanija), atliekų rūšiavimo (JAV), optimalaus urbanistinio planavimo (Vokietija).
Visi norintis prisijungti prie šios atvirų duomenų iniciatyvos ir išmėginti savo jėgas dirbant tarpdisciplininėse komandose, kviečiami registruotis www.opendatafest.eu Nugalėtojų laukia vertingi vieno iš renginio partnerių įsteigti prizai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių