Pereiti į pagrindinį turinį

Rinks sumaniausią vartotoją

2009-06-06 23:59

Daugeliui lietuvių nežinant, kada ir kokiais būdais jie gali ginti savo kaip pirkėjo teises, Lietuvoje pirmą kartą nutarta surengti sumaniausio vartotojo rinkimus.

Pasak šį konkursą inicijuojančių Europos Sąjungos institucijų, rengiančių vartotojų informavimo kampaniją "Žinok savo teises ir laimėk", eksperto Mykolo Okulič–Kazarino, tik apie 6 proc. lietuvių ima reikalauti to, kas jiems teisėtai priklauso.

"Sumaniausio vartotojo rinkimais norima padrąsinti Lietuvos vartotojus imtis iniciatyvos ir naudotis savo teisėmis. Vis dar nedaug žmonių žino, kaip jas apginti, tad šio konkurso tikslas toks ir yra, kad žmonės pasidalytų savo patirtimi. Galbūt tai paskatins visus kitus vartotojus, įsigijus nekokybišką prekę ar paslaugą, nenumoti ranka, o drąsiau ginti savo teises", – tikino M.Okulič–Kazarinas.

Sumaniausio vartotojo rinkimuose dalyvauti gali visi, kurie sėkmingai naudojosi savo teisėmis pirkdami internetu, keliaudami arba naudodamiesi finansinėmis paslaugomis.

Norintieji dalyvauti konkurse turėtų parašyti istoriją apie tai, su kokia problema jie susidūrė, kaip gynė savo teises, į kokias organizacijas kreipėsi pagalbos ar patarimo ir išsiųsti jį internetinėje svetainėje www.ecc.lt.

Laimėtoju taps tas, kuris geriausiai išmano ir naudojasi vartotojų teisėmis. Trys geriausios istorijos bus atrinktos rinkimų komisijos. Nugalėtoją išrinks žmonės, kurie už geriausią istoriją galės balsuoti internetu.

Pasakojimus galima siųsti iki rugpjūčio pabaigos, o laimėtojas bus išrinktas rugsėjį. Jam bus įteikta žymaus skulptoriaus Vaido Ramoškos specialiai konkursui sukurta statulėlė. Taip pat laimėtojas gaus ir vaizdo kamerą. Visiems kitiems dalyviams bus įteikti diplomai ir kampanijos suvenyrai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų