Rotušės išlaikymui – įspūdinga suma

Kai tik Vyriausybė pritars, Klaipėda savo žinion turėtų perimti istorinį rotušės pastatą Danės gatvėje. Tačiau jau dabar akivaizdu, kad išlaikyti šį statinį kainuos nepigiai. Vien pernai išlaidos už pastato priežiūrą siekė per 35 tūkst. eurų.

Naudojasi šešios institucijos

Kol kas istorinis rotušės pastatas priklauso valstybės įmonei Turto bankui.

Jau kurį laiką aktyviai deramasi dėl statinio perleidimo Klaipėdos savivaldybei mainais už miestui priklausantį pastatą Pievų Tako g. 38 (buvusi Stomatologijos poliklinika).

Beje, Klaipėda už tai gaus iš valstybės ne tik rotušės pastatą, esantį Danės g.17, bet ir objektus Vytauto g. 13 bei S.Šimkaus g. 11.

Šiuo metu rotušės pastate įsikūrusios net šešios institucijos.

Be Klaipėdos mero sekretoriato, čia veikia Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Nacionalinė žemės tarnyba, Regioninės plėtros departamentas, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba.

Sąskaitos siekia tūkstančius

Bendras rotušės pastato plotas – 2 042 kv. m.

Kiek mažiau nei pusę – 921 kv. m užima Klaipėdos savivaldybė.

Pastarąjį pusmetį rotušės pastato išlaikymas miestui kainavo 12 tūkst. eurų, iš jų – 363 eurai už atliekų išvežimą.

Visos Danės g. 17 veikiančios institucijos prie pastato išlaikymo prisideda proporcingai pagal naudojamą plotą.

"Išlaidos už pastato išlaikymą 2018 m. sudarė 35,3 tūkst. eurų, arba 1,44 euro už kv. m per mėnesį be PVM. Į priežiūrą įėjo pastato administravimas, smulkūs remonto darbai, elektra (skirstymas ir elektros energija), šiluma, šiukšlės, stacionaraus ryšio paslaugos, draudimai (civilinis ir turto), vanduo, nuotekos, patalpų, teritorijos valymas, aprūpinimas higienos priemonėmis", – patikslino Turto banko komunikacijos vadovas Tomas Bagdonas.

Siekia perimti pastatą

Klaipėdos miesto taryba jau yra priėmusi sprendimus ir turto mainus raštiškai derino su Turto banku.

Dabar reikia laukti Vyriausybės pritarimo. Miesto tikslas – gauti savivaldybės nuosavybės teises į patalpas Danės g. 17.

Perėmus šį turtą miestui, visos pastato išlaikymo išlaidos jau gultų ant savivaldybės pečių.

Žinoma, jei laikinai liktų nuomininkai, jie padengtų savo dalį.

Beje, liepos pabaigoje, kai Seimas pakluso Prezidento veto ir neleido politinėms partijoms bei Prekybos, pramonės ir amatų rūmams toliau neatlygintinai naudotis valstybės ir savivaldybių patalpomis, savivaldybė nebeprivalės šiai įstaigai siūlyti kitų patalpų vietoj rotušės ir nuomoti jas panaudos pagrindais.

Tad, Klaipėdos savivaldybei perėmus rotušės pastatą, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, kurie čia užima 193 kv. m, 2020 m. vasarį, pasibaigus nuomos sutarčiai, turės išsikelti kitur.

Su kitais nuomininkais miestas iš esmės galės sudaryti panaudos sutartis, jei nebus kitos alternatyvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
jei ten bus isikurusios istaigos kurios vykdo veikla ir si veikla visados yra apmokama manau nebus problemu siam pastatui islaikyti, tiktikiuosi islaikymas nebus atliekamas is biudzeto o is gaunamu pajamu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių