Rožyne Klaipėdoje – mažiau žiedų

Galinio Pylimo, Tiltų, Kūlių Vartų gatves ir Taikos prospektą jungiančioje žiedinėje sankryžoje klaipėdiečiai pasigedo gėlių žiedų. Dar neseniai ryškiomis spalvomis džiuginęs rožynas dabar atrodo gerokai žalesnis. Gėlynus prižiūrinčio skyriaus vadovė ramina, kad žiedų sumažėjo tik laikinai.

„Kadangi buvo audra, didelė liūtis nudaužė labai daug žiedų. Peržydėję žiedai yra nuskabyti. Bet rožynas atsigaus. Aš pati dar nebuvau, bet rangovai sakė, kad viskas turėtų būti gerai“, – paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė.

Rangovai daug dirba. Kontroliuojame, tikriname. Yra reikalų.

Savivaldybės atstovė patikino, kad gėlynas žiedinėje sankryžoje prie Senojo turgaus kol kas labiau kenčia nuo orų nei nuo vandalų.

Tačiau pripažįsta, kad piktavaliai iki šiol retina uostamiesčio gėlynus.

„Būna. Dar nesibaigė – tebeturime tą problemą. Kaip sakoma, tradicijos neišgyvendintos. Ypač tose vietose, kur prie gatvių – kartkartėmis visada dingsta. Ypač našlaites pavasarį reikia atsodinti“, – teigė I.Šakalienė.

Irena Šakalienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Želdynai apsodinami taip, kad prireikus juos būtų lengviau atkurti. Šiemet daugiausia rūpesčio kelia aukšta temperatūra.

„Šiluma gerai, bet jau čia nebe šiluma, o karštis. Kai taip karšta, augalams reikia ir drėgmės. Taigi, laistymas labai svarbus. Laisto naktimis arba labai anksti ryte – apie penktą šeštą valandą. Kol kas viskas normaliai. Rangovai daug dirba. Kontroliuojame, tikriname. Yra reikalų“, – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Ypatinga želdynų priežiūra miestui papildomai nekainuos. Viskas numatyta sutartyse. Klaipėdos gėlėms šiemet skirta beveik 150 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuotraukoj

Nuotraukoj portretas
Kaip sako vaikai baisi bo ba

Vėl išlindo

Vėl išlindo portretas
Įdomu ar ponios šakalienės už centus prichvatizuotas namas senamiestyje nugriautas. Visi užtilo, o ponia apsikarsčius brilikais toliau skiedžia apie našlaičių vagystes. Geriau pašnekėtų apie savo nuodėmes. Miestiečiai to nepamiršo... Reklamavosi kaip išgriovė Marselio lūšna, kuri niekam netrukdė. O pati pasistatė senamiesčio širdyje "rūmus". Ir kaip jinai dar dirba savivaldybėje?

Tiesa

Tiesa portretas
Einant nuo Sausio penkioliktos iki Paryžiaus Komūnos nėbėra gėlynų , o prieš renovaciją buvo gražūs gėlynai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių