Rubrika „Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai“: karščiausios temos – vienoje vietoje

  • Teksto dydis:

Rubrika „Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai“ skelbia startą ir atsakymus į aktyviausių skaitytojų klausimus: šįkart tarp jų dominavo temos, susijusios su aktualiausiais pokyčiais miesto infrastruktūros žemėlapyje ir komunalinėje srityje bei jų nulemtais pranašumais bei nepatogumais.

Rubrika „Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai“ skelbia startą ir atsakymus į aktyviausių skaitytojų klausimus: šįkart tarp jų dominavo temos, susijusios su aktualiausiais pokyčiais miesto infrastruktūros žemėlapyje ir komunalinėje srityje bei jų nulemtais pranašumais bei nepatogumais.

Naujosios rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą abiem pusėms patogiu būdu. Šįsyk į klausimus atsako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

– Speciali rubrika miesto valdžios atsakymams?! Skambėtų prasmingai, jei gana artimoje ateityje nešmėžuotų net keleri politiniai rinkimai.

– Šios rubrikos atsiradimas susijęs ne su politika, o su kasdieniu miesto gyvenimu bei tiesiogine savivaldybės veikla – jos turinys, skirtingai nuo politinės valdžios sudėties, savo esme nesikeičia. O aktualių darbų viešinimas vyko ir anksčiau – laikraščiuose buvo publikuojami miesto tarybos sprendimai. Nuo šių metų tai yra nebeprivaloma, tad mėginame kitokią informavimo formą, drauge tikėdamiesi padedami klaipėdiečių praturtinti viešųjų diskusijų turinį.

– Neramu dėl uždaromo Pilies tilto. Spūsčių tikrai bus. Gal, kol jis bus uždarytas, galėtumėte bent piko valandomis per Biržos tiltą leisti važiuoti automobiliams, vežantiems automobilyje keturis ir daugiau keleivių? Žmonės galėtų kooperuotis, veždami vaikus į mokyklas, vykdami į darbovietes. Vilniuje šitaip buvo daroma praėjusią vasarą: viešojo transporto juosta paženklinta 4+, šitaip leidžiant ja važiuoti mašinoms, vežančioms keturis ir daugiau žmonių.

– Idėja įdomi, būtinai perduosiu ją eismo organizatoriams. Išties jau kitą savaitę transporto judėjimas Klaipėdoje taps sudėtingesnis, tad noriu iš anksto atsiprašyti dėl galimų nepatogumų ir paprašyti visų eismo dalyvių kantrybės. Stebėsime situaciją – esame nusimatę galimybę pagal poreikį koreguoti numatytą laikiną eismo organizavimo schemą. Šis išbandymas prašosi visų mūsų sutelktumo ir supratingumo, o tai turėtų paskatinti modernios bei patogios miesto infrastruktūros perspektyva. Juolab kad ilgiau delsti dėl Pilies tilto remonto nebuvo galima – jis kone metus stovi paramstytas pastoliais, lūžo keliamas, kai buksyravome „Meridianą“, jau nekalbant apie tilto sovietinę architektūrą ir „komforto zoną“ požeminėje perėjoje. Kapitalinis remontas neišvengiamas, o nepatogumai – tik laikini.

– Vilniaus ir Kauno senjorai, vyresni nei 80 metų, jau naudojasi lengvata viešojo transporto bilietams – faktiškai jie tapo beveik nemokami! Kodėl Klaipėda šiuo klausimu tyli?

– Su visa pagarba Klaipėdos senjorams turiu pranešti, kad minimos lengvatos kituose miestuose įvestos tuo pat metu keliant bilietų kainas kitoms keleivių kategorijoms – moksleiviams, studentams, dirbantiesiems. Įvertinus visų trijų didmiesčių viešojo transporto bilietų kainas, Klaipėdoje jos yra mažiausios. O 80 metų sulaukę ir vyresni asmenys Klaipėdoje naudojasi didžiausiomis viešojo transporto lengvatomis, siekiančiomis 80 procentų. Asmeniškai domėjausi, ar būtų galimybė taikyti senjorams dar didesnes lengvatas, tačiau kol kas nenoriu spekuliuoti šia tema. Jei bus jums gerų žinių, tikrai pranešiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Sveiki. Noreciau suzinoti, ar imona butu grazinti pesciuju pereja salia Kauno g.1 namo? Zmones vistiek visada ten eina ir plius masinos lengvai galejo isvazioti is kiemo arba Akropolio teritorijos. Manau kas ja panaikina, negalvojo apie tai. Grazinkit prasau pereja.

bobute

bobute portretas
patarkite kur reikia rasti atsakymus i uzduotus klausimus ,atsakyta tik i pora ir tuom viskas baigesi ,ieskok neieskojes , ner .

bobute

bobute portretas
Panevezio gatves gale ,prie devynausciu buvo asfaltuotas takas nueiti prie upes,dabar yra nutiestas dviraciu takas bet kaip ten nueiti .Statytbu bendrove nesiruosia atitaisyti ka sugadino .Padekite Norime pasivaikscioti ir pasivazineti dviraciais.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių