Pereiti į pagrindinį turinį

Rūkaliams – atskiras paplūdimys

2009-06-05 23:59
Pastangos: ketinama imtis aktyvesnių priemonių, kad tokių vaizdų paplūdimiuose nebebūtų galima pamatyti.
Pastangos: ketinama imtis aktyvesnių priemonių, kad tokių vaizdų paplūdimiuose nebebūtų galima pamatyti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Paplūdimiuose vasaromis besidraikančių tabako dūmų nepakenčiantys klaipėdiečiai galės lengviau atsikvėpti. Nudistų, moterų ir vyrų paplūdimius turėtų papildyti dar vienas – specialiai skirtas rūkantiesiems.

Nors pernai bandymas iš pajūrio išguiti rūkalius nepasiteisino, nenuleidžiama rankų – svarstoma apie specialų paplūdimį tabako mėgėjams.

Praėjusių metų liepos pabaigoje Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius ėmėsi eksperimento: pagrindiniame Smiltynės ir Pirmosios bei Antrosios Melnragės paplūdimiuose įrengė rūkymo vietas.

Rūkaliams buvo pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės ir apie rūkymo vietą informuojantys stendai.

Tačiau, kaip pastebėta vėliau, specialios rūkymo vietos nepasiteisino.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Prevencinio skyriaus vyresnioji specialistė Alina Vaičekauskienė pastebėjo, kad pernai vasarą surašyta labai daug protokolų dėl rūkymo viešoje vietoje. Bet poilsiautojai nieko nežinojo apie paplūdimiuose įrengtas specialias vietas.

Narkotikų kontrolės komisijos nariai svarstė, kad galbūt spręsti rūkymo problemą paplūdimyje padėtų rūkaliams skirtų paplūdimių įrengimas. Prie įėjimo į juos būtų galima dalyti specialias vienkartines pelenines, kad žmonės nuorūkų nepaliktų smėlyje.

Rūkantiems skirti paplūdimiai užsienyje jau nestebina. Kaimynai latviai per akcijas nemokamai dalija vienkartines pelenines.

Tiesa, šiemet tabako mėgėjai dar turės tenkintis bendruosiuose paplūdimiuose įrengtomis vietomis. Komisijos nariai turi išsiaiškinti, ar atskirai poilsio zonai įrengti būtinas detalusis planas.

Policija sykiu su jaunaisiais rėmėjais šiemet toliau tęs reidus į paplūdimius, kad užtikrintų saugų ir blaivų poilsį.

Pasak A.Vaičekauskienės, būrius alkoholiu piktnaudžiaujančių jaunuolių prie jūros sutraukia ne tik geras oras. Daugelis jų į pajūrį traukia "aplaistyti" išlaikytų egzaminų. Policijos pareigūnė juokavo, kad pagal egzaminų tvarkaraštį galima organizuoti ir reidus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų