Pereiti į pagrindinį turinį

S. Skverneliui užkliuvo uostamiesčio baseinas

2017-03-09 09:37

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui nuostabą kelia užmojis kone kiekviename rajone statyti įspūdingus sporto kompleksus. Švelnios pašaipos sulaukė uostamiestyje statomas baseinas, primenant, kad ir Palanga užsimojo ręsti dar vieną baseiną.

Statybos: uostamiestyje šalia "Švyturio" arenos statomas baseinas turi būti baigtas po metų.

Tiesioginėje Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos laidoje "Dėmesio centre" S.Skvernelis išsakė nuomonę, kad sporto objektai šalyje statomi chaotiškai.

"Pirmiausia, kalbant apie infrastruktūrinius sporto objektus ir apskritai sporto finansavimą, tai turime visišką chaosą, neskaidrų mechanizmą, nesusikalbėjimą ir nesveiką konkurenciją", – prasitarė S.Skvernelis.

Ministras pirmininkas nusistebėjo, kad analogiški objektai kyla 20–30 km spinduliu.

"Taip, visi dabar būsime plaukikai, kiekviename regione. Juose 20–30 km spinduliu mes statome po baseiną. Žmonių, kurie ten galėtų sportuoti, mažėja, infrastruktūra didėja", – laidoje kalbėjo S.Skvernelis.

Iš tiesų, be Klaipėdoje už 15,8 mln. eurų iškilsiančio baseino, tokį pat objektą ruošiasi statyti ir Palangos savivaldybė. Tai kainuos dar 4,5 mln. eurų.

Konkursą šiems darbams laimėjo ta pati bendrovė, kuri statė 9,4 mln. eurų kainavusią Palangos koncertų salę.

O štai Klaipėdos savivaldybė į 2017–2019 m. strateginės veiklos planą įtraukė dar vieno objekto, ledo arenos, statybą.

Kretingos savivaldybė už 6,2 mln. eurų ketina statyti Kretingos sporto ir sveikatingumo centrą.

Naujos sporto salės uostamiestyje ima reikalauti ir rankininkai. Kiek dar sporto objektų turės iškilti pajūryje?

"Premjeras galės išsimaudyti naujajame baseine prieš "čystąjį" ketvirtadienį. Kitų metų Velykoms, manau, statybos bus baigtos. Tačiau iš dalies ministras pirmininkas yra teisus, procesas vyksta chaotiškai. Nors Klaipėdoje baseino atsiradimo priešistorė buvo kiek kitokia, nei analogiškų statybų kitose savivaldybėse. Baseino statyba buvo viena sąlygų derybose dėl suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybos. Tai buvo Vyriausybės pažadas pastatyti baseiną uostamiesčiui", – Vyriausybės pažadus premjerui priminė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Gal biudžeto lėšos į tokias investicijas ir ateina "švogerystės" keliais?

Anot jo, baseino statybai gauta Europos Sąjungos parama. O aplinkinės savivaldybės taikosi į Valstybės investicijų programos lėšas.

"Vietinės valdžios žiūri į valstybės biudžetą. Aš gal ir norėčiau, kad po baseiną būtų kiekviename kaime, bet ar Lietuva yra tokia turtinga? Procesas išties chaotiškas. O kaip tai vyksta? Gal biudžeto lėšos į tokias investicijas ir ateina "švogerystės" keliais?" – pastebėjo A.Šulcas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų