Š. Vaitkus: nesistenkime apgauti likimo – sutikime šventes saugūs savo namuose

  • Teksto dydis:

„Vyriausybei apsisprendus griežtinti karantino sąlygas bei apriboti gyventojų judėjimą tarp savivaldybių be būtinų ir objektyvių priežasčių, jau šiandien pasigirsta kai kurių apgyvendinimo paslaugas teikiančių gyventojų bei verslininkų pasvarstymų, neva užsisakiusieji nakvynę viešbutyje ar privačiame apgyvendinimo sektoriuje turėtų ieškoti būdų, kaip „prasmukti“ į Palangą. Motyvuojama tuo, kad apgyvendinimo paslaugų teikimas iš esmės neuždraustas – viešbučiai ir privatus apgyvendinimo sektorius svečius priims“, – rašoma Palangos mero Šarūno Vaitkaus kreipimęsi.

Palagos meras ragina apgyvendinimo paslaugų teikėjus išlikti sąmoningiems net ir esant sudėtingai ekonominei situacijai.

„Gerbiami apgyvendinimo paslaugų teikėjai, kreipiuosi į jus, tikėdamasis kiekvieno iš jūsų sąmoningumo. Suprantu, kad ekonominė situacija yra nelengva, ir nežinia dėl karantino trukmės bei ribojimų griežtumo kelia nerimą. Pagunda vilioti svečius į savo apgyvendinimo įstaigas yra didelė – juk artėja gražiausios metų šventės, o kartu ir ilgasis savaitgalis, tad norinčiųjų šv. Kalėdas ar Naujuosius metus sutikti pajūryje yra išties nemažai. Vis dėlto raginu būti sąmoningus – vardan vieno kito papildomo euro nerizikuokite nei savo, nei savo artimųjų sveikata ir gyvybe“, – sako Š. Vaitkus.

Pabandyti apeiti draudimus, apgauti įvažiavimą į savivaldybes kontroliuojančius pareigūnus gal ir įmanoma, tačiau ar verta apgaudinėti pačius save?

Meras atkreipia dėmesį, kad „epidemiologinė situacija šalyje yra labai grėsminga. Kasdien tenka skaičiuoti ne tik susirgusius COVID-19, bet ir mirusius nuo šios infekcijos. Ir deja šie bauginantys skaičiai kasdien vis labiau auga.“

Š. Vaitkus atkreipia dėmesį, kad neverta apgaudinėti savęs, o infekcija visuomenę puola lyg nematomas priešas.

„Pabandyti apeiti draudimus, apgauti įvažiavimą į savivaldybes kontroliuojančius pareigūnus gal ir įmanoma, tačiau ar verta apgaudinėti pačius save? Ar uždarbis, gautas už suteiktą apgyvendinimo paslaugą, atpirks mūsų artimųjų sveikatą ar net gyvybę? Juk plačiai atverdami duris svečiams, kartu atveriame duris grėsmei užkrėsti savo šeimos narius bei mus pačius.  Ši infekcija mus puola lyg nematomas priešas – niekad nežinome, kuris apsikabinimas, rankos paspaudimas, kurie pietūs prie bendro stalo taps lemiami mums ar tiems žmonėms, kuriuos labiausiai mylime. Todėl nuoširdžiai prašau – nesistenkime apgauti patys save, būkime sąmoningi ir atsakingi, per šias žiemos šventės neatverkime savo namų ar viešbučių durų svečiams. Šiais metais žiemos šventes tik su pačiais artimiausiais žmonėmis sutikime saugiai, savo namuose. Antraip, pasibaigus kalėdiniam spindesiui bei nuslopus pakilioms emocijoms, po švenčių gali tekti gailėtis dėl labai skaudžių, galbūt nebeatitaisomų pasekmių“, – teigė Palangos meras. 

Tiesa, Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė sakė, kad policijos pareigūnai situaciją Palangoje kontroliuos jau nuo ankstaus trečiadienio ryto.

„Kaip informavo Palangos policijos komisariato viršininkas, jie jau planuoja nuo 8 ryto kontroliuoti situaciją ir nuo pat ryto jau bus pastatyti penki postai“, – naujienų portalo delfi.lt žurnalistams sakė A. Grauslienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šventoji

šventoji portretas
baikit visur šypsotis,gimtadienis baigėsi, laikia tamstos rimti darbai

Atsibodo

Atsibodo portretas
Greitai kiekviena praskrendanti varna karksės palinkėjimus karantino sąlygomis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių