Sankryžos patobulinimo reikės palaukti

Kretingos ir Klaipėdos gatvių žiedinės sankryžos patobulinimo – plastikinių stulpelių, kurie dažnai niokojami, pakeitimo betoniniais stulpeliais – dar reikės palaukti.

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad pakeisti vienus įrenginius kitaip savivaldybei pasiūlė bendrovė „Benders Lietuva“.

Įmonė ne tik dovanotų savivaldybei betoninius blokelius, bet ir apmokėtų jų pastatymo darbus.

Šį siūlymą prieš mėnesį svarstė ir Saugaus eismo komisijos nariai. Po ilgų diskusijų pritarta priimti įmonės pasiūlymą, tačiau pabrėžta, kad reikia atkreipti dėmesį į betoninių blokelių nuolydį, kad vėliau nekiltų problemų – automobiliai „neužšoktų“ ir nesuniokotų padangų.

Nurodyta, kad žiedinės sankryžos projektas būtų derinamas su savivaldybe, policija – būtų įvertinti aukščiai, atstumai.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pasakojo, kad Saugaus eismo komisijos posėdžio protokolas išsiųstas akcijos iniciatoriams. Dabar laukiama atsakymo.

„Žiedinės sankryžos įrenginius atnaujinti tikrai reikia. Tie stulpeliai dabar nuolat yra niokojami. Žinoma, kilo visokių diskusijų, bet tikiu, kad rasime geriausią variantą. Pakeitus įrenginius ir pati žiedinė sankryža atrodytų visai kitaip. Susisieksime patys su iniciatoriais“, – tvirtino vedėjas.

Žiedinė sankryža Kretingos ir Klaipėdos gatvių sankirtoje įrengta, siekiant sumažinti avaringumą. Pabrėžiama, kad toks žingsnis pasiteisino. Sankryža tapo saugesnė.

Neabejojama, kad vadinamąjį žiedą reikia suformuoti iš stabilesnių priemonių. Tačiau pabrėžiama, kad priemones reikia pasirinkti atsakingai, nes ši sankryža „suspausta“, joje mažai vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių