Santuokai svarbūs horoskopai?

Pernai Klaipėdoje amžiną meilę prisiekė per tūkstantis jaunavedžių porų. Dalis jų iškilmingai ceremonijai rinkosi ne santuokų rūmus, o kitą vietą. Kai kurioms poroms buvo svarbi ir iškilmių data, ją jaunieji derindavo netgi su savo asmeniniais horoskopais.

Sumainė žiedus pliaže

Klaipėdoje santuokos registruojamos trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais.

Penktadieniais poros tuokiamos ne tik santuokų rūmuose, bet ir jaunavedžių pasirinktose vietose.

Per 2022 m. kitur įregistruotų santuokų Klaipėdoje buvo 60.

Tuoktuvės ne santuokų rūmuose populiariausios būna vasarą, tačiau ir kitu metų laiku jaunavedžiai ceremonijai renkasi nevaldiškus namus.

"Daugiausia porų pernai sutuokėme Botanikos sode. Dar jaunavedžiai ceremonijai rinkosi kavines, viešbučius, restoranus. Sutuokėme tris poras ir paplūdimyje, bet vis dažniau jaunieji atsisako idėjos tuoktis prie jūros, nes vasarą ten visur pilna poilsiautojų, o tokiai šventei norisi ir privatumo, ir estetikos. Buvo viena ceremonija, kai santuoką teko registruoti tarp besikaitinančių saulėje žmonių. Tai ir pati ceremonija iškilmingumą tarsi prarado, nesmagu buvo ir jauniesiems", – prisiminė Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus patarėja Rasa Lukšienė.

Todėl, pasak jos, stengiamasi su jaunaisiais prieš tai pasikalbėti, kad jie gerai apgalvotų, kur rinktis vietą iškilmėms, nes romantika prie jūros realybėje gali būti ne visai tokia, kaip pora įsivaizduoja.

"Juk vestuvės planuojamos iš anksto, tik oro prie jūros suplanuoti neįmanoma. Todėl stengiamės patarti, kad vietą ir laiką pasirinktų protingai. Daugiausia santuokų Klaipėdoje buvo užregistruota vasaros sezono metu – nuo gegužės iki rugsėjo", – sakė R. Lukšienė.

Yra žmonių, kuriems vadinamoji skaičių magija yra svarbi, ateidami tartis dėl santuokos datos kai kurie atsinešdavo ir kalendorių, pažymėtą žaliomis ar geltonomis spalvomis – su palankiomis ar nepalankiomis dienomis.

Spalvoto kalendoriaus svarba

Pernai Klaipėdoje buvo sutuokta 1 241 pora, iš jų 139 santuokos anksčiau buvo įregistruotos užsienyje, o pernai įformintos uostamiestyje.

Taip pat įregistruotos ir 106 anksčiau sudarytos bažnytinės santuokos.

Bendras pernai įregistruotų santuokų skaičius panašus į užpernykštį.

Paskutinę metų dieną, prieš pat Naujųjų sutikimą, Klaipėdoje buvo sutuokta 15 porų.

Jaunavedžiai rinkosi ir kitas datas, kuriose dubliuojasi skaičiai, pavyzdžiui, nemažai porų buvo sutuokta vasario 22-ąją (2022 02 22), liepos 7-ąją (07 07) ar rugsėjo 9-ąją (09 09).

"Yra žmonių, kuriems vadinamoji skaičių magija yra svarbi, ateidami tartis dėl santuokos datos kai kurie atsinešdavo ir kalendorių, pažymėtą žaliomis ar geltonomis spalvomis – su palankiomis ar nepalankiomis dienomis. Data neretai būdavo derinama su horoskopais ar dar su kažkuo, tai esu ir pati mačiusi", – šypsojosi R. Lukšienė.

Tuokėsi ir septintą sykį

Dabar jaunavedžių amžiaus vidurkis yra apie 30 metų, žmonės tuokiasi gerokai vyresni nei prieš kelis dešimtmečius.

"Labai jaunų jaunavedžių beveik nepasitaiko, nepilnamečių pernai nesutuokėme nė vienos poros. Yra žmonių, kurie tuokiasi ne pirmą kartą, jie savaime yra vyresnio amžiaus. Yra buvęs atvejis ankstesniais metais, kai vienas asmuo tuokėsi septintą kartą, tačiau pernai tokių nepasitaikė", – pasakojo R. Lukšienė.

Pernai Klaipėdoje buvo sutuokta ir ne viena ukrainiečių karo pabėgėlių pora.

Kai kurie atvykusieji tuokėsi tarpusavyje, kai kurie – su Lietuvos piliečiais.

2022 m. Klaipėdoje nutrauktos 493 santuokos, 2021 m. buvo ištuoktos 526 poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Straipsnis k. d. iškrypėliai nuomonę formuoja.

Romas

Romas portretas
Skaičių magija, horoskopai, suderinamumas, santuokos vieta.... ir tik "bac" ir skirybos. Ir vėl iš naujo. Kai prieš 33 metus vedžiau žmoną, nežinojau kas tas horoskopas yr.

Issidirbinetojai

Issidirbinetojai  portretas
Ir tiek....Apgailėtina...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių