Santuokų rūmų aikštė prašosi remonto

Klaipėdos centre įsikūrusių Santuokų rūmų aikštei būtinos investicijos. Akį rėžia apgriuvusi tvora, žinant įstaigos darbo pobūdį itin trūksta estetikos. Todėl dar šiemet vaizdas prie rūmų turėtų iš esmės pasikeisti.

Pernai pavojų aplinkiniams kėlusią raudonų plytų sienelę prie Santuokų rūmų teko nuardyti – mat tvoros segmentai buvo visiškai atitrūkę nuo laikančiųjų konstrukcijų.

Išliko tik dalis, besidriekianti Puodžių gatvės link.

Santuokų rūmų aikštė tuo ir išskirtinė, kad ją supa raudonų plytų sienutė. Todėl valdininkai šiuo metu sprendžia, ką su ja daryti.

Po pasitarimo su savivaldybės administracijos darbuotojais Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius aiškino, kad S.Šimkaus gatvėje esančios aikštės grindinys, šaligatviai bus tvarkomi dar šiemet.

Tačiau dar kyla tam tikrų techninių klausimų.

"Galvojame, ką daryti su raudonų plytų tvora: atstatyti ar imtis kitų veiksmų? Nugriovimo galimybės nesprendėme, nes pusės statinio jau ir taip nėra", – teigė O.Mariničius.

Šalia Santuokų rūmų yra kitų sklypų, su kurių savininkais reikia suderinti visus darbus.

"Šie derinimo klausimai yra gana subtilūs, prireiks laiko", – tarstelėjo pašnekovas.

Rekonstrukciją veikiausiai teks derinti ir su Kultūros paveldo departamentu.

Pavaduotojo manymu, įsimintiniausią gyvenimo dieną švenčiantys vestuvininkai turėtų tai daryti gražioje ir sutvarkytoje aplinkoje.

"Visi puikiai supranta, kad ši aikštė turi reprezentacinę funkciją, ir tvarka ten bus padaryta", – apibendrino O.Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donatas

Donatas portretas
Baidyklė ne santuokos rūmai. Jei tai paveldas, tai visas pietinis rajonas yra vienas didelis paveldas, o devynaukščiai, dvylikaaukščiai neįkainojami architektūros šedevrai.

ojoj

ojoj portretas
pradėt nuo ten sėdinčių bobų - ką nuveikė miestui Laužikienė? Vienos blogybės. O Braukylienė, o Daujotienė, o Simonavičiūtė? Seniai laikas lauk išprašyti Klaipėdos GALINGĄSIAS.

atseit remontuojam

atseit remontuojam portretas
musu ponai tik pinigus plauna sau i kisene ir mumis mulkina atseit gera daro ........vagiu gauja vyti lauk tokius veikejus is vis prarado sazine BET NIEKAS NESUSIMASTO KAD ATEIS VALANDA STOTI PRIES DIEVA ka gero padarei zmogau OGI NAIKINAU TAUTA KAIP SUGEBEJAU DEL MATERIALIZMO nadaryk to kad palikuoniai tave prakeiks nes viska reikes brangiai sumoketi anam pasaulyj
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių