Santuokų rūmų laukia atgimimas

Jaunavedžiams skirta erdvė Klaipėdoje šiuo metu neatrodo patraukliai. Nerimą kelia ne tik prastas, dar sovietmetį primenantis Santuokų rūmų vaizdas, bet ir kiauras stogas. Kitąmet žadama iš esmės pradėti pastato bei šalia jo esančios aikštės rekonstrukciją.

Apie tai, kad uostamiesčio Santuokų rūmams būtinos investicijos, kalbama jau seniai. Netgi buvo svarstoma galimybė nugriauti pastatą ir statyti naują.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius šias kalbas paneigė. Jo žodžiais, rūmai ir jų aplinka tikrai bus tvarkomi, tačiau pats pastatas išliks.

Realūs darbai, planuojama, prasidės kitąmet.

"Čia turbūt pokštas, jokiu būdu negriausime. Šiuo metu rengiamas projektas Santuokų rūmų remontui. Pirmiausia numatėme stogo, sienų remontą, vėliau – visa kita. Faktiškai projektas jau yra baigiamas, kitais metais investuosime ir tvarkysime pastatą iš vidaus. Norime atkurti šių rūmų savybes – kaip buvo rūmai, kad jie ir liktų", – apie planus pasakojo O.Mariničius.

Pašnekovas pripažino, kad dabar pastatas atrodo nereprezentatyviai. Maža to, pro stogą į patalpas sunkiasi vanduo.

"Dabar daug lijo, iš vedėjos sužinojome, kad į vidų bėga vanduo. Todėl stogas ir išorė yra pirmas dalykas, kurį privalome tvarkyti", – pabrėžė pavaduotojas.

Prieš keletą metų miesto savivaldybė skyrė lėšų Santuokų rūmams atnaujinti. Tąkart buvo suremontuoti sanitariniai mazgai, pakeisti krėslų gobelenai, kilimai, tualetų aksesuarai, administracinės patalpos, nupirkta 10 naujų kompiuterių darbuotojams, remontuota archyvinė patalpa, grindų danga.

"Tačiau pastatui reikia kur kas rimtesnio remonto", – pažymėjo pašnekovas.

Taip pat bus tvarkoma ir prie rūmų esanti aikštė. Ją supa raudonų plytų siena, kurios dalis jau anksčiau buvo nugriauta.

Neseniai sieną dar apgadino į ją įsirėžusi prabangi "Tesla". Elektrinio automobilio vairuotoja turės atlyginti nuostolius už sugadintos tvoros atkūrimą.

"Planuojame atstatyti tvorą, nes ji yra viso komplekso dalis", – pridūrė O.Mariničius.

Santuokų rūmų pastatas priklauso valstybei, todėl miesto savivaldybė savo ruožtu gali tik prižiūrėti šį svarbų klaipėdiečiams objektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
Nugriauti reikia sita pabaisa visai. Vienas is negraziausiu pastatu Klaipedoje

vot teip

vot teip portretas
kodėl greitų skyrybų kontora yra tiek toli santuokos rūmų?galėtų įsikurt viename pastate,kad jaunavedžiams nekiltų iliuzija apie ilgą ir laimingą šeimyninį gyvenimą

Anonimas

Anonimas portretas
popieriui apie
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių