Pereiti į pagrindinį turinį

Sąskaitos klaipėdiečiams – ir eurais

2014-08-21 13:15

Klaipėdiečiai sulaukė pirmųjų sąskaitų už komunalines paslaugas, kuriose privaloma mokėti suma nurodyta ne tik litais, bet ir eurais. Dėl dvigubų kainų kol kas tarp vartotojų sumaišties nekilo.

Kainos: rugpjūtį gautose sąskaitose už komunalines paslaugas mokėtinos sumos pateiktos ir litais, ir eurais.
Kainos: rugpjūtį gautose sąskaitose už komunalines paslaugas mokėtinos sumos pateiktos ir litais, ir eurais. / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdiečiai sulaukė pirmųjų sąskaitų už komunalines paslaugas, kuriose privaloma mokėti suma nurodyta ne tik litais, bet ir eurais. Dėl dvigubų kainų kol kas tarp vartotojų sumaišties nekilo.

Pardavėjai, įvairių paslaugų teikėjai paskelbti savo kainas dviem valiutomis – litais ir eurais – privalo iki penktadienio. Taip kainos turi būti nurodytos visose prekių ar paslaugų įsigijimo, reklamos vietose, interneto parduotuvėse ar tinklalapiuose.

Jos privalo būti verčiamos, naudojant neatšaukiamą keitimo kursą, kai euras atitinka 3,4528 lito.

Dėl šios priežasties klaipėdiečių jau rugpjūtį gautose sąskaitose už vandenį, šilumą mokesčiai pateikti dviem valiutomis. Ir prekių kainos parduotuvėse, ir sumos sąskaitose nurodytos tuo pačiu šriftu. Tačiau pastarosios yra pateiktos skliausteliuose.

"Kainos, eurais pateiktos tokiu pačiu šriftu, labai klaidina. Ypač parduotuvėse. Tikiu, kad vyresniam žmogui sunku susigaudyti. Tačiau kol kas iš vartotojų jokių reakcijų ar skundų nesulaukėme", – tvirtino įmonės "Klaipėdos vanduo" Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Dėl tarifų ir mokėtinos sumos iš litų pavertimo į eurus, pasak vadovo, problemų nekilo.

"Iki naujųjų metų apskaita vyksta litais. Į eurus konvertuojama, spausdinant sąskaitas. Pateikiami tarifai naująja valiuta, o apvalinama galutinė suma. Po naujųjų metų apskaita bus vykdoma eurais", – aiškino direktorius.

Kubinis metras šalto vandens ir toks pats kiekis nuotekų atsieina 4,39 lito. Sąskaitose nurodyta, kad  tai kainuotų 1,27 euro. Pardavimo kaina dabar siekia 4,02 lito. Tai bus 1,16 euro.

D.Aleksandrovas pasakojo, kad yra tarifų, kurie siekia 1 centą. Yra leista, kad jis būtų 0,0029 euro cento.
Sąskaitas, kuriose pateikta mokėtina suma ir eurais, atsiuntė ir įmonė "Klaipėdos energija". Tokia informacija pateikta ir bendrovės internetinėje svetainėje.

Už kilovatvalandę energijos rugpjūtį klaipėdiečiai mokėjo 17,23 cento. Nurodoma, kad tai būtų 4,99 euro cento už kilovatvalandę.

Dvigubos kainos bus pateiktos ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro priminimuose, kurie siunčiami gyventojams, nesumokėjusiems vadinamosios šiukšlių rinkliavos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų