Šaudymo sportas Klaipėdoje – užribyje?

Uostamiestyje padorios sportinio šaudymo bazės pasigendantis Lietuvos šaudymo sporto sąjungos prezidentas Algirdas Antanas Keršulis kreipėsi į Klaipėdos valdžios atstovus.

Pirmadienį pajūryje lankęsis A. A. Keršulis tikino, kad šaudymui čia turėtų būti skiriamas didesnis dėmesys nei yra dabar.

„Siekiame atgaivinti šią sportą šoką. Kadangi Klaipėdoje turime žmogų, kuris treniruoja vaikučius, norisi, kad tos sąlygos mokytis būtų geros, adekvačios“, – kalbėjo pašnekovas.

Lietuvos šaudymo sporto sąjungos atstovai su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku aptarė galimybes rimtai vystyti šį sportą uostamiestyje.

Lietuvos šaudymo sporto sąjunga apima dvi sporto šakas – stendinį ir kulkinį (mažo kalibro bei pneumatiniai ginklai) šaudymus.

Stendinio šaudymo šaudyklos Klaipėdoje nėra, mažo kalibro kulkinio šaudymo šaudyklos – taip pat.

A. A. Keršulis skaičiavo, kad apie 40–50 vaikų uostamiestyje užsiima tik šaudymu pneumatiniais ginklais.

Tikėtina, kad, sukūrus patrauklesnę infrastruktūrą, norinčiųjų lankyti treniruotes atsirastų daugiau.

Siekiame atgaivinti šią sportą šoką. Kadangi Klaipėdoje turime žmogų, kuris treniruoja vaikučius, norisi, kad tos sąlygos mokytis būtų geros, adekvačios.

Esą šiuo metu tiek didžiuosiuose, tiek mažesniuose Lietuvos miestuose situacija šaudymo sporto požiūriu yra geresnė nei Klaipėdoje.

„Didžiausia savo apimtimi šaudykla yra Rokiškyje. Rodos, miestas nedidelis, bet jame vyksta pagrindinės Lietuvos varžybos. O Klaipėda, kaip ne kaip, yra didmiestis. Tai norisi, kad šaudymo tradicijos būtų puoselėjamos ir čia“, – sakė sąjungos prezidentas.

V. Grubliausko teigimu, mieste vaikai iš tiesų treniruojasi labai sudėtingomis sąlygomis, todėl bus ieškoma tinkamų ir reikalavimus šiam sportui atitinkančių patalpų.

Svarstoma ir apie trenerio etato steigimą.

„Žinoma, pirmiausia reikėtų išanalizuoti situaciją esamos bazės, kurioje kažkada buvo šaudykla, taip pat apžiūrėti, kokiose patalpose jie dabar gyvena, galbūt atlikti tam tikrą reviziją, kiek mes turėtume patalpų, tinkamų šaudyklai įrengti“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Vicemerui Arvydui Cesiuliui kartu su savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja meras pavedė išsiaiškinti minėtus niuansus ir pateikti savo išvadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai, prasau apžiūrėti, kokiose patalpose saudymo treniruotes dabar vyksta.., pilna dulkių, tvarkos iš viso nėra, kalbu apie plius minus pastate esančia “šaudykla”. Beje pakraupau ten pamačiusi koks yra WC kambarys, nėra tekančio vandens, tualetai caro maro laiku, apie popieriu nėra ne kalbos... eina iki WC tamsiu koridoriumi apie 70m... vaikai dalyvaudami rasos organizuojamose stovyklose neturi kur rankų nusiplauti, prašau pamatykite tai savo akimis...

KLP

KLP portretas
Nesuprantu, ko jūs viduriuojate - Klaipėdoje yra puikus tiras buvusioje slėptuvėje prie CBK. Eikit ir šaudykit į sveikatą, O tai, kad valdžiažmogiai sunaikino policijos mokyklą ir joje buvusią aukščiausios klasės šaudyklą, tai nieko nebestebina - čia lietuva...... Dabar dūdorius lieja krokodilo ašaras - "vaje, vaje, vaikams nebėra kur treniruotis...." Totalus falšas.

baisus valdininkų apsileidimas

baisus valdininkų apsileidimas portretas
Paaugliai skundžiasi, kad Klaipėdoje nėra visiems prieinamos futbolo aikštės, nėra treniruoklių aikštelių. Važinėja po užsienius klerkai. Negi jie nemato, kad normaliose valstybėse, kur rūpinamasi žmonėmis, net daugiabučių holuose yra treniruoklių salės, o futbolo aikštės jas keli kvartalai. Klaipėdoje nėra ką veikti jaunumui, pirmiausia, paaugliams. Todėl jau gimnazistai žino, kad baigę varys iš Klaipėdos kuo toliau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių