Saugaus eismo komisija pasakė „ne“: klaipėdiečiai negavo leidimo statyti automobilių gatvėje

Saugaus eismo komisijos posėdžio laukę Paupių bendruomenės nariai liko nusivylę – nesutalpinantys savo mašinų kiemuose žmonės negavo leidimo statyti automobilių gatvėje.

Daugiabučio gyvenamojo namo savininkų bendrijos "Paupiai" interesams atstovaujanti pirmininkė Sigita Kurmelienė trečiadienį kreipėsi į nuotoliniu būdu posėdžiaujančius Saugaus eismo komisijos narius.

"Turime didžiulę bėdą – mūsų mašinos netelpa aikštelėje. Name yra 60 butų, o prie namo galima pastatyti vos 15 mašinų. Kelio ženklai dabar draudžia palikti automobilius Jaunystės gatvėje. Jei manote, kad mašinos trukdys eismą dienomis, gal galima būtų kelio ženklais apriboti jų statymą ir leisti tai daryti po darbo valandų ir savaitgaliais?" – kaimynų vardu prašė moteris.

Kiemų rekonstrukcija čia artimiausiu metu nenumatoma, tad, kol padidės automobilių aikštelės plotas, dar teks palaukti ne vienerius metus.

Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika pritarė gyventojų siūlymui, bet liko mažumos pusėje.

Svarstydami šį klausimą eismo žinovai teigė, kad, užėmus vieną neplačios gatvės pusę nuosavais automobiliais, joje du autobusai jau nebeprasilenktų.

Jaunystės gatve važiuoja miesto viešasis transportas.

Įrengus sankryžą su Liepų gatve, reguliuojamą šviesoforu, eismas pagrindine Paupių kvartalo gatve taps dar intensyvesnis.

Svarstydamas šį klausimą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis priminė darnaus judumo idėjas, ragino naudotis alternatyviais susisiekimo būdais ir kalbėjo apie tai, kad įsigyjant būstą verta pasidomėti ir galimybe saugiai pasistatyti automobilį.

Gintaras Neniškis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Aptarimo metu kalbėta, kad Klaipėdoje yra daug kritiškesnių mašinų statymo požiūriu vietų, minėtos Rumpiškės, Kooperacijos ir kelios panašios gatvės.

Galiausiai buvo priminta, kad kiemų tvarkymo pirmiausia imamasi ten, kur patys gyventojai prisideda pinigais prie šių projektų.

"Suprantama, situacija nėra ideali, bet gyventojų siūlymui kol kas nepritarsime. Savivaldybės Transporto skyriui pavesime ieškoti kitų būdų problemai spręsti", – reziumavo G.Neniškis.

Panašiai atmestas ir vieno žmogaus prašymas prie Sausio 15-osios gatvės 12 namo įrengti kelio ženklą "Gyvenamoji zona".

Pats šio prašymo autorius aptarime nedalyvavo ir prašymo išsamiau neargumentavo. Pastebėta, kad raštą pasirašė vienas žmogus, todėl neaišku, kokia yra kitų to paties namo gyventojų nuomonė šiuo klausimu.

Nutarta šio žmogaus prašymą atmesti, o ateityje pavienių asmenų prašymų Saugaus eismo komisijos posėdžiuose net nenagrinėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vycka

Vycka portretas
Skvernelis negyvena ten

to Hahai

to Hahai portretas
Nereikės sprukti - antstoliai kitamet ir taip atims.:D) Masiškai mes iš daugiabučių į gatvę už komunalinių su delspinigiais nemokėjimą. O uždirbt naujam stogui neišeis - kainos irgi jau planuojama kad augs kosminiu greičiu..Siūkit tautiečiai ubago terbas:D))

Hahaha

Hahaha portretas
Buta prakaliau ir gyvenu nuosavam name.tai kaip sanatorija.Kiemas neprisiktas sunu ir parkingas visada laisvas.galvokit kaip is getu sprukti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių