Savaitgalį Klaipėdoje praūžė ekskursijų maratonas

Pasitinkant Pasaulinę turizmo dieną, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, kaip ir kasmet šia proga, savaitgalį miestiečiams surengė penkiolika nemokamų ekskursijų, kuriomis susidomėjo per pusė tūkstančio žmonių.

Kaip ir kasmet, Klaipėdos turizmo ir kultūros centras Pasaulinės turizmo dienos proga miestiečius bei svečius pradžiugino nemokamomis ekskursijomis.

"Pasaulinę turizmo dieną pasitinkame darbingomis nuotaikomis, su viltimi, kad ateinantys metai bus geresni. Na o ekskursijų maratoną prieš Turizmo dieną rengiame kasmet, tik kiekvieną kartą stengiamės sugalvoti ką nors naujo, nes norisi, kad žmonės labiau pažintų savo miestą. Yra dalis žmonių, kurie jau nuo rugsėjo pradžios ir ėmė domėtis, kokios bus ekskursijos. Tik gaila, kad jose žmonių skaičius ribotas, jau dabar norinčiųjų registruota per 500", – pasakojo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Planuojant šventės programą, esą norėta visiems priminti bei parodyti, kad Klaipėda gali būti labai įvairiapusiška ir įdomi.

Todėl šiemet visi besidomintys gali susipažinti ir su Klaipėdos industriniais objektais, kurie ne visai yra pritaikyti turizmo reikmėms, bet tikrai labai įdomūs savo paskirtimi ir istorija.

Pasak R.Savickienės, pastarieji dveji pandeminiai metai neišvengiamai įnešė didelių pokyčių į visą turizmo sektorių, nes keitėsi žmonių keliavimo ypatumai, galimybės, darbo specifika, rinkos, tačiau žmonės keliavo.

"Šie metai, lyginant su pernykščiais, tikrai buvo geresni. Lietuvos pajūrio ir Klaipėdos viešbučiai jau nuo vasaros pradžios buvo pilni. Buvo labai palankus oras, todėl daugelis ilsėjosi pajūryje. Mes labai džiaugiamės, kad dalis poilsiautojų, kurie vasarodavo Palangoje, šiais metais atrado ir Klaipėdos paplūdimius ir nusprendė pas mus poilsiauti. Žmonės keliavo šalies viduje ir vis drąsiau išvykdavo svetur. Sulaukėme ir miesto svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre iki rugsėjo pradžios lankėsi svečiai iš daugiau nei 40 pasaulio valstybių – daugiausia iš Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Lenkijos ir kitų šalių", – teigė R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių