Seimo komitetas svarstys „Grigeo Klaipėda“ taršos leidimų atnaujinimo klausimą

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininko liberalo Simono Gentvilo prašymu į trečiadienio Aplinkos apsaugos komiteto darbotvarkę įtrauktas klausimas dėl tinkamo „Grigeo Klaipėda“ taršos leidimų atnaujinimo.

Parlamentaro įsitikinimu, toks aptarimas būtinas, atsižvelgiant į vos prieš kelis mėnesius įvykusį milžinišką ekologinį skandalą.

„Nerimą kelia tai, kad bendrovė „Grigeo Klaipėda“, be pateikto prašymo atnaujinti taršos leidimus, kol kas neatliko jokių realių papildomų veiksmų, kurie užtikrintų, kad vanduo bei aplinka tikrai nebūtų teršiama. Todėl labai svarbu įsitikinti, kad taršos leidimų atnaujinimas būtų įvykdytas laikantis aukščiausių aplinkosaugos standartų. Neturime jokios teisės leisti pasikartoti praeities klaidoms”, – pranešime cituojamas S. Gentvilas.

Parlamentaras atkreipia dėmesį į tai, kad prokuratūra kol kas nepanaikino bendrovei valymo įrenginių arešto ir neleido jų rekonstruoti, taip pat „Klaipėdos vanduo“ nepratęsė gegužės 15 dieną nutrūkusios nuotekų valymo sutarties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašom

Prašom portretas
paviešinti pavardėmis kas išduoda tuos taršos leidimus. Žinom kad Aplinkos ministerija, bet kas konkrečiai? Ir kokiom partijom tie žmonės priklauso.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių