Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo nare neišrinkta G. Krasauskienė tapo viceministre

2013-01-27 11:44
Seimo nare neišrinkta G. Krasauskienė tapo viceministre
Seimo nare neišrinkta G. Krasauskienė tapo viceministre / Redakcijos archyvo nuotr.

Tik per plauką Pajūrio vienmandatėje apygardoje Seimo nare netapusi Darbo partijos atstovė Genoveita Krasauskienė vis tiek išvyko dirbti į Vilnių.

Šią savaitę ji tapo švietimo ir mokslo viceministre. G.Krasauskienė neslėpė, kad dirbti ją pakvietė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Be to, įtakos turėjo ir tai, kad ji priklauso Darbo partijai, o valdančioji koalicija tokiomis proporcijomis pasiskirstė postus.

„Apsispręsti išvykti dirbti į ministeriją tikrai nebuvo sunku, nes man patinka nauji iššūkiai, jie visada mane žavėjo“, – tikino G.Krasauskienė.

Ji iki šiol dirbo lektore Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, kur dėstė anglų kalbą. „Tik šio darbo dėl naujojo ir teko atsisakyti, o daugiau nieko aukoti nereikėjo“, – teigė viceministrė.

Ji patikino, kad tikrai neišsikraustys gyventi į Vilnių. Sostinėje ji bus tik darbo dienomis, o savaitgaliais grįš į Palangą.

G.Krasauskienė yra ir Palangos miesto tarybos narė. Mandato atsisakyti ji neketina, nes viceministrės pareigos su tarybos nario pareigomis nesikerta.

„Grįšiu į miesto tarybos posėdžius, nes tikrai nematau reikalo atsisakyti mandato. Gyvensiu tarp Vilniaus ir Palangos, bendrausiu su palangiškiais, visais pajūriečiais. Aišku, gyvenimas bus gerokai aktyvesnis, bet tai man yra prie širdies“, – dievagojosi G.Krasauskienė.

Švietimo ir mokslo ministerijoje jos kuruojama sritis bus bendrasis ugdymas.

G.Krasauskienė dalyvavo pernai rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose. Pajūrio vienmandatėje apygardoje ji pateko į antrąjį turą, kur turėjo susigrumti su konservatoriumi P.Žeimiu.

Politikė jam pralaimėjo keliasdešimčia balsų. Rinkėjų balsai buvo perskaičiuoti, tačiau išplėšti pergalės G.Krasauskienei tai nepadėjo.

Vėliau Vyriausiosios rinkimų komisijos ji prašė, kad rinkimų rezultatai apygardoje būtų anuliuoti, bet toks prašymas nebuvo patenkintas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų