Sekmadieniais Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje – vargonų muzikos koncertai

Visą rugsėjo mėnesį, kiekvieną sekmadienį prieš vakaro mišias, Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje skambės sakralinė vargonų muzika. Už šiuos koncertus surinktos aukos bus skiriamos vargonų priežiūrai ir remontui.

Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas teigė, kad bažnyčios vargonai yra elektriniai, o ne tradiciniai – vamzdiniai.

Pasakojama, kad pirmuosius originalius vargonus, kurie buvo įrengti bažnyčioje, šventyklos išniekintojai suniokojo prieš 60 metų, kai bažnyčia, vos ją pastačius už žmonių suaukotas lėšas, buvo atimta ir ten įkurta Liaudies filharmonija.

Prieš Nepriklausomybės atkūrimą, bažnyčią grąžinus tikintiesiems, čia įrengti elektriniai vargonai, atvežti iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

"Nuo jų pastatymo praėjo jau 30 metų, vargonus  jau reikia paremontuoti ir išvalyti. Jie tvarkomi jau senokai, taigi dabar prie jų reikia didesnio prisilietimo. Tam dalykui lėšų tikimės surinkti iš aukų per sakralinės vargonų muzikos koncertus, kuriuos rengsime bažnyčioje visą rugsėjo mėnesį prieš vakarines mišias. Praeitą sekmadienį pirmasis koncertas jau įvyko", – kalbėjo klebonas.

Tada bažnyčioje vargonavo Laura Gedgaudaitė, dainavo prof. Valentina Vadoklienė (sopranas).

Šį sekmadienį, rugsėjo 13 d., bus atliekami dviejų muzikos genijų J. S. Bacho ir M. K. Čiurlionio sakraliniai kūriniai vargonams.

Rugsėjo 20 d. vargonuos L. Gedgaudaitė, dainuos V. Vadoklienė.

O dar po savaitės, rugsėjo 27 d., bus atliekami sakraliniai G. Blohmo, J. S. Bacho, D. Buxtehude’o kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o jau

o jau portretas
Laikrodis klebonelio ...

laukiam

laukiam portretas
Puiku, nuostabi muzika dvasiai šiais neramiais laikais.

Tulpem

Tulpem portretas
Tai kad ptn eina ten
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių