Pereiti į pagrindinį turinį

Senamiestyje atgimė Karlskronos aikštė

2016-06-23 15:00

Miesto širdyje – gerosios permainos. Apie metus trukęs Karlskronos aikštės remontas baigtas, čia trykšta sutvarkytas fontanas. Tikimasi, kad nuo šiol ši akivaizdžiai pasikeitusi vieta taps populiari tarp miestiečių.

Dar visai neseniai senamiestyje esančios Karlskronos aikštės būklė buvo apverktina: danga visiškai susidėvėjusi, suoliukai – suklypę. Dabar ji atrodo kur kas patraukliau. Buvo uždėta nauja asfalto danga, įrengti suolai, atnaujintos šiukšliadėžės, dviračių stovas.

Miesto savivaldybei aikštės sutvarkymo darbai, neįskaitant fontano atnaujinimo, atsiėjo daugiau kaip 150 tūkst. eurų.

Lankomą vietą šiuo metu puošia čiurlenantis fontanas. Kaip pabrėžė uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, ankstesnė jo būklė buvo tragiška. Statinį eksploatuojanti bendrovė „Klaipėdos vanduo“ suremontavo vamzdyną, perdažė ir pakeitė jį neatpažįstamai.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ vadovas Leonas Makūnas sakė, kad įmonė fontanu rūpinasi jau daug metų, tačiau prikelti jį naujam gyvenimui paprasta nebuvo.

„Paaiškėjo, kad objekto pamatai supuvę, sugriuvę, nebuvo net brėžinių, pagal kuriuos būtų galima atlikti darbus. Todėl inžinieriams teko suprojektuoti fontaną iš naujo. Dabar belieka tikėtis, kad miestiečiai liks patenkinti rezultatu“, – šypsojosi L. Makūnas.

Kaip teigė aikštėje apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, net ir susidūrus su nenumatytomis kliūtimis, nebuvo nueita lengvesniu keliu, esą darbai atlikti kruopščiai.

„Su pasididžiavimu galima sakyti, kad ši aikštė klaipėdiečiams tampa jaukia, gyva ir, neabejoju, bus vertinama“, – kalbėjo jis.

Kaip paaiškėjo, Karlskronos aikštė – ne tik Klaipėdos senamiesčio pasididžiavimas. Ši vieta turi ypatingą reikšmę švedams.

„Švedijoje esančiame Karlskronos mieste yra Klaipėdos aikštė, kur 1989-1990 m. vyko mitingai už laisvę. Kiekvieną pirmadienį į demonstracijas susirinkdavo po kelis šimtus švedų. Atsidėkodami už tai – 1990-ųjų pradžioje – įkūrėme Karlskronos aikštę Klaipėdoje. Be galo džiaugiuosi, kad galėsiu pranešti miesto merei, mokyklų direktoriams ir vaikystės draugams, kad turime vietą, kuri brangi kiekvienam švedui“, – pasakojo uostamiesčio tarybos narys Simonas Gentvilas.

Šiuo metu Klaipėdoje atnaujinama ir daugiau poilsio objektų – baigiama tvarkyti Žardės aikštė, dar šiemet žadama atnaujinti Neringos skvero prieigas bei užbaigti Pempininkų aikštės remontą. Kitąmet, anot I. Šakalienės, bus imtasi Vingio ir Vyturio gatvių teritorijos, Danės skvero bei „Laivelio“ fontano.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų