Senelių globos namų projektas Melnragėje – vėžlio žingsniu

Senelių globos namai Melnragėje turėjo būti baigti prieš pusantrų metų, 2021-ųjų rudenį, tačiau tik šiemet planuojama parengti techninį projektą ir pradėti viešųjų pirkimų procedūras rangos darbams. Sumanymą teko sustabdyti, nes iki 2021 m. spalio nebuvo patvirtintas miesto bendrasis planas.

2016 m. gruodžio viduryje uostamiesčio savivaldybės tarybos kolegija bendru sutarimu pritarė dar vienų senelių globos namų steigimui.

Tada buvo nuspręsta, kad nauji senelių namai veiks kaip Klaipėdos miesto globos namų (Žalgirio g. 3A) filialas.

Tuomečio savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė, išnagrinėjusi galimybes dėl senyvo amžiaus asmenų globos paslaugų plėtros, pasiūlė rekonstruoti patalpas, esančias Aušros g. 41 (buv. adresas Vaivos g. 23) Melnragėje, pritaikant jas senelių globos namų veiklai.

Iki tol čia 20 metų buvo vykdoma socialinė veikla.

Melnragėje netoli jūros modernių globos namų komplekso statyba turėjo prasidėti 2020 m. pabaigoje.

Melnragėje netoli jūros modernių globos namų komplekso statyba turėjo prasidėti 2020 m. pabaigoje.

Šiame beveik hektaro dydžio sklype turėjo iškilti 80 vietų modernūs globos namai.

Esantis pastatas turėjo būti renovuotas ir tapti administraciniu, šalia ketinta pastatyti papildomus du statinius, kurie turėjo būti sujungti tarpusavyje.

Tačiau statybos taip ir neprasidėjo, nes paaiškėjo, kad užbaigti naujų senelių namų Melnragėje projektavimo darbus trukdo iki tol nepatvirtintas Klaipėdos miesto bendrasis planas.

Vėliau atsirado problemų ir jį patvirtinus.

„2021 m. rugsėjo 30 d. patvirtintas Klaipėdos miesto bendrasis planas, kuriuo didelė dalis Melnragės teritorijos pateko į pažeisto gamtinio karkaso teritoriją. Dėl to pasikeitė reikalavimai užstatymui ir želdiniams, tai turėjo įtakos techninio projekto galimiems sprendiniams. Šiuo metu atliktas detaliojo plano koregavimas, sprendiniai sausio 31 d. pristatyti visuomenei. Šiais metais planuojama parengti techninį projektą ir pradėti viešųjų pirkimų procedūras rangos darbų ir techninės priežiūros pirkimui“, – paaiškino Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Seneliu namu tikrai teikia,bet norisi kad juose dirbtu kopetetingi darbuotojai,slaugytojos mylincios savo darba,dirbti 2 slaugytojas o ne po viena norisi kad visas sias istaigas kontroliuotu asmenis nieko nepranese bet kuria savaites diena,tada pamatytu tikra gyvenima seneliu namu,direktoriai gauna algas bet jie net nezino kaip ju darbuotojai tvarkosi,manau direktorius turi dirbti ir atsakyti uz savo bendruomene 24 val. Per para,o ne taip kad 2 arba 3 dienas jo ten net nebuna,susuimastykite,,,,

Sibilė

Sibilė portretas
Kol kas niekas ten nieko nedaro, dažnai praeinu pro tą teritoriją. O ir kam, vieta prie jūros, vasarą pilna vasarotojų, kažkas pasidaro pinigo už nuomą.

Efa

Efa portretas
O kokia kaina tuose globos namuose ...pasidomekit ...6kvadratai ,dvi lovos sienos baltos be kalendoriu ,be laikrodziu ,gerai jei tualetas salia ....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių