Pereiti į pagrindinį turinį

Senjorams – gurmaniško kino vakarai

2015-10-14 08:40
DMN inf.

Rugsėjo pabaigoje Socialinių mokslų kolegija, kino klubas „8 ½“ kartu su Gėtės institutu Lietuvoje „Kino nostalgija“ projekto metu visiems Klaipėdos senjorams dovanojo itin gurmanišką Wimo Wenderso filmą „Dangus virš Berlyno“.

Rugsėjo pabaigoje Socialinių mokslų kolegija, kino klubas „8 ½“ kartu su Gėtės institutu Lietuvoje „Kino nostalgija“ projekto metu visiems Klaipėdos senjorams dovanojo itin gurmanišką Wimo Wenderso filmą „Dangus virš Berlyno“.

Filmas nepaliko abejingų. Dviejų valandų filosofinė ir itin poetiška juosta kvietė senjorus bei jaunimą susimąstyti apie žmogiškumą.

Filmą pristatė garsus Lietuvos teatro režisierius Gytis Bernardas Padegimas. Susirinkusieji įdėmiai klausėsi G.Padegimo pristatymo, kuriame jis akcentavo senojo Rytų Berlyno, angelų fenomeno bei žmogiškumo ir žmoniškumo skirtumų temas.

Prieš ir po filmo kino klubas „ 8 ½“ svečius vaišino kava bei kvietė diskusijai apie juostą. Po filmo pakalbinta uostamiesčio senjorė tikino, jog ši juosta verta žiūrovų dėmesio ir buvo itin įdomi. Svečiai džiaugėsi, kad Klaipėdoje galima pasimėgauti geru, gurmanišku kinu.

Socialinių mokslų kolegija kartu su kino klubu „8 ½“ šiandien 19 val. visus senjorus, jaunimą ir klubo narius kviečia į projekto „Kino nostalgija“ nemokamą kino renginį Klaipėdos kultūros fabrike.

Šį kartą kino klubas „8 ½“ parengė susitikimą su režisiere Julija Zubavičiene, kuri į Klaipėdą atveža savo filmą „Lida, Vanda, Liusia“ (2014 m., 65 min.). Lida, Vanda, Liusia – trys režisierės J.Zubavičienės močiutės – ryžtasi keliauti. Į šeimą ir į save.

Jų̨ kelias veda iš Lietuvos į Angliją, kur gyvena anūkės. Prieš akis – Baltarusija, Lenkija, Vokietija ir Prancūzija. Lida, Vanda, Liusia dar niekada nebuvo Vakarų Europoje. Čia viskas kitaip, bet ne taip, kaip tikėtasi. Pavargusios ir nuolat besivaidijančios močiutės vėl prisimena senas nuoskaudas, jaunystę, bučiuotus vyrus, džiaugsmo ir laimės akimirkas, „anuos laikus“. Lida, Vanda, Liusia bando susitaikyti ir pažinti viena kitą. Juk Londonas jau netoli.

Ostalgija yra terminas, taikytinas Rytų Vokietijai, nostalgijos Sovietų Sąjungai fenomenui apibūdinti. Ostalgija – tai nesugebė̇jimas objektyviai pažvelgti į Sovietų Sąjungos režimą̨. Dėl daugybės priežasčių̨.

„Mano močiutės gimė̇ ir užaugo Sovietų Sąjungoje, kurios objektyviai vertinti jos, žinoma, negali. Negali, nes tai buvo laikas, kai jos mylėjo ir buvo jaunos, nes tai yra jų prabėgęs gyvenimas, kad ir koks jis būtų̨ buvęs“, – sakė režisierė̇ J.Zubavičienė̇.

Šis filmas – Klaipėdos miesto savivaldybės iš dalies finansuojamo projekto „Kino nostalgija“ dalis. Renginys skirtas Klaipėdos miesto senjorams bei jaunimui, tačiau laukiami visi neabejingi geram kino filmui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų