Pereiti į pagrindinį turinį

Senolis apgavo KU dekaną

2010-01-14 05:00
Nežinia: pardavėjo nenoras pasirašyti nuosavybės perleidimo dokumentų R.Balsį (kairėje) privertė ieškoti pagalbos policijoje.
Nežinia: pardavėjo nenoras pasirašyti nuosavybės perleidimo dokumentų R.Balsį (kairėje) privertė ieškoti pagalbos policijoje. / Redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos universiteto humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys kreipėsi į policiją dėl 80-mečio senolio veiksmų.

Uostamiestyje gerai žinomas profesorius, etnologas, fakulteto dekanas R.Balsys prieš pusantrų metų nusipirko namą Gargžduose.

400 tūkst. litų vertės statiniui visos sumos klaipėdietis neturėjo, todėl kreipėsi į banką. Gavęs paskolą, 70 tūkst. litų pervedė namo pardavėjui.

"Namą pirkau iš senolio, kuris pirkimo ir pardavimo sutartį pas notarą pasirašė, o gavęs dalį sumos iš banko, nebesutinka pasirašyti. Pinigus 80-metis gavo ir puikiai žinojo, kad gavęs tą menką dalelę iš banko, turės pasirašyti dar kartą. Tačiau nežinia kas žmogui šovė į galvą, gal įtaria kažką, gal pats turi savo sumetimų", – kalbėjo vyras.

Profesorius prisipažino, kad kuriam laikui pamiršo iki galo nesutvarkytą sandorį.

"Vis dėlto susimąsčiau, kad jei su manimi kas nutiktų, paveldėtojai turėtų problemų. Negaliu nei įkeisti, nei parduoti šio namo. Kreipiausi į notarą, jis jokių prievartos priemonių taikyti negali, advokatai tikino, kad net nėra girdėję apie tokį atvejį. Kreipiausi į Seimo kontrolierių, čia gavau patarimą, kad turėčiau pirmiausiai apie tokį galimą sukčiavimą pranešti policijai", – pasakojo R.Balsys.

Klaipėdos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų