„Shodan“ iš Olandijos grįžo iškovoję net 18 apdovanojimų

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Olandijoje vykusiame atvirame kyokushin karate čempionate puikiai pasirodė uostamiesčio kyokushin karate mokyklos „Shodan“ kovotojai.

Šiame tarptautiniame turnyre šiemet varžėsi kovotojai iš 9 šalių. Shodaniečiai į varžybas keliavo pilnu autobusu kovotojų, pasiryžusių įveikti visus varžovų mestus iššūkius.

Ilga kelionė nesutrukdė klaipėdiečiams pasiekti puikių rezultatų – iškovoti net 9 aukso, 4 sidabro ir 5 bronzos apdovanojimai. 

Po ilgos pertraukos suaugusiųjų amžiaus kategorijoje jėgas vėl išbandė „Shodan“ mokyklos instruktorė Asta Dauskurtė.  Luko Kubiliaus auklėtinė pusfinalio kovoje po pratęsimo įveikė šeimininkų kovotoją, o finale po atkaklios kovos ir net dviejų pratęsimų palaužė kitos lietuvės pasipriešinimą.

Džiaugina ir pačių jauniausiųjų dalyvių pasiekimai. 8-9 m. amžiaus grupėje kovojusi Marija Sekunda užtikrintai ir efektyviai anksčiau laiko laimėjo visas savo 4 kovas ir tapo čempione. Sidabro medaliu pasipuošė Nedas Gvezdauskas, o bronzą iškovojo Martin Kumpis. Pagyrimo nusipelnė ir tik per žingsnį nuo medalio likęs Taironas Tilvikas. Sparčiai tobulėjantis klaipėdietis laimėjo net dvi kovas, trečią sukovojo lygiosiomis, ir tik dėl nesėkmingai susiklosčiusių burtų kovojo dėl 3 vietos bei nusileido savo varžovui.

Čempionais savo amžiaus grupėse ir svorio kategorijose taip pat tapo Tomas Šėmys, Lukas Bučys, Žygimantas Šniaukas, Sergejus Zemlianksij, Dominykas Muntrimas, Ričardas Drugeika, bei Maidas Tarvydas. Sidabro medaliais pasipuošė Vilius Lipnickas, Ugnė Pėlikytė, Gytis Ruzgys, o bronzą iškovojo Olegas Zemlianksij, Lijana Apanavičiūtė, Beatričė Vilkaitė, Neilas Valantinas.

„Shodan“ mokyklos mokytojai Lukas Kubilius ir Viktorija Kubilienė, lydėję vaikus į kelionę, džiaugiasi, kad auga nauja perspektyvi karta sportininkų, o senieji taip pat neatsipalaiduoja, neapleidžia lyderių pozicijų. Pasak jų, šios tarptautinės varžybos buvo vertingos ir tuo, kad tai buvo vienas iš pasiruošimo etapų artėjant lapkričio mėnesį vyksiančioms Lietuvos „Siemens“ taurės moksleivių finalinėms varžyboms bei Europos jaunučių čempionatui Rumunijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių