Pereiti į pagrindinį turinį

Siekti Prezidento posto policija nesutrukdys

2009-03-05 09:00
Siekti Prezidento posto policija nesutrukdys
Siekti Prezidento posto policija nesutrukdys / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pozicija: notarė įsitikinusi, kad atsisakymas tikrintis apsvaigimo laipsnį negali būti prilygintas vidutiniam arba sunkiam girtumui.

Notarė Vilma Juostė ir po incidento, kai pareigūnų buvo įtarta vairavusi neblaivi, neatsisako minties pretenduoti į šalies Prezidento postą.

Tebenori tapti Prezidente

Vakar atvykusi į teismą, kur turėjo būti nagrinėjama jos administracinė byla, V.Juostė tikino, kad nemalonūs jai įvykiai Valentino dienos išvakarėse nenumaldė noro balotiruotis į prezidentus. Nepaisydama ją užgriuvusių nemalonumų bei sunkmečio, moteris tikino norinti gauti galimybę garsiai prabilti apie neteisybes, išsikerojusias Lietuvoje.

Teismo posėdis, kuriame turėjo būti sprendžiama, kaip bausti notarę už kelių eismo taisyklių pažeidimus, užtruko trumpai. Panašu, kad teisininkė bandys įrodinėti, jog vasario 13-osios vakare vairavo būdama blaivi. Moteris pateikė teismui keletą dokumentų ir paprašė į kitą posėdį kviesti jos draugą, kuris turėtų patvirtinti, kad tądien kartu vakarodami jie abu nevartojo alkoholinių gėrimų.

Ant policijos nepyksta

V.Juostė tikino neturinti jokių pretenzijų policininkams, kurie ne tik pasivijo jos automobilį, bet ir paguldė moterį ant žemės.

"Jie atliko savo darbą, nuoskaudų neturiu. Viskas praeina, praeis ir šie nemalonumai", – kalbėjo moteris tvirtindama, kad atsisakymas pūsti į alkoholio matuoklį jokiu būdu nėra tas pats, kas neginčijamas girtumas.

V.Juostė nenorėjo viešai kalbėti apie to vakaro įvykius, tik užsiminė, kad nesuprato, kas tą vakarą įvyko. Atrodo, kad nemažai atsakymų į klausimus turėtų duoti medikų išvados. Kieno mažamečius vaikus vežė pavojingai vairuodama automobilį, notarė neatskleidė. Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojai išsiaiškino, kad notarės automobiliu važiavusios mergaitės – ne vaikų globos namų auklėtinės, kurių globą moteris ketino įforminti.

Gresia nemaži nemalonumai

V.Juostė labiausiai išgyvena ne tiek dėl savęs pačios, kiek dėl paauglio sūnaus, kuriam savo šeimos garbę po minėtų įvykių teko ginti net kumščiais.

Notarė kaltinama dėl to, kad vėlų vasario 13-osios vakarą, sustabdyta pareigūnų, atsisakė tikrintis apsvaigimo laipsnį bei, vairuodama automobilį, nepakluso policininkų reikalavimui sustoti. Už šiuos administracinių teisės kodekso straipsnių pažeidimus jai gresia tūkstantinės baudos arba netekti teisės vairuoti automobilį kelerius metus. Kaip alternatyvią bausmę įstatymas nurodo ir administracinį areštą.

Vakar teismas V.Juostės prašymu bylos nagrinėjimą atidėjo iki balandžio pradžios. Tikimasi, kad apklausęs įvykio liudytojus bei susipažinęs su byloje esančiais dokumentais teisėjas sprendimą paskelbs tą pačią dieną.

Notarė piktinosi teisingumo ministro sprendimu iškelti jai drausminę bylą, nesulaukus jokių paaiškinimų. Teisininkė mano, kad taip elgtis vien pagal žiniasklaidos paskleistas naujienas netinka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų