Pereiti į pagrindinį turinį

Signalizuodami sieks dėmesio

2009-02-04 09:00

Nepatenkinti mažinamais atlyginimais bei darbo vietomis visi tolimųjų reisų vairuotojai planuoja spausdami garso signalus bei siųsdami trumpąsias žinutes darbdaviams išreikšti nepasitenkinimą.

Akciją vasario 17 d. 10 val. rengia organizacija "Vairo broliai". Tą dieną 10 val. visi tolimojo ir sunkiojo transporto vairuotojai, kur jie bebūtų, planuoja valandai sustoti bei spausti garso signalus. Taip pat kiekvienas jų siųs tokio teksto sms žinutes savo darbdaviams: "Sveiki, palaikydamas visus Lietuvos vairuotojus dėl mažėjančių atlyginimų ir kylančios nedarbo grėsmės, turiu sustoti valandai ir pranešti apie tai Jums".

Prie šios akcijos planuoja prisidėti ne tik tolimųjų reisų, bet ir kiti vairuotojais dirbantys žmonės.

Vairuotojai piktinasi, kad nors šalies Darbo biržoje gausu skelbimų, kuriuose siūloma įdarbinti tolimųjų reisų vairuotojus, jie yra fiktyvūs, nes įsidarbinti į tas įmones dažniausiai neįmanoma.

Tačiau Klaipėdos darbo biržos direktorius Andrius Adomaitis nesutinka, kad tokių skelbimų gausu: "Nepasakyčiau, kad yra daug laisvų darbo vietų vairuotojams. Šiai dienai turime vos du tris skelbimus. Be to, esame užregistravę tik kelis bedarbius, kurie norėtų susirasti vairuotojo darbą. Žinoma, sutikčiau, kad įsidarbinti vairuotojais pavyksta ne visiems, nes neseniai įsigaliojo gerokai sugriežtinti šios profesijos atstovams keliami reikalavimai", – pabrėžė A.Adomaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų