Klaipėdos gyventojai jau greitai namuose galės mėgautis šiluma

Klaipėdos savivaldybės administracija uostamiestyje skelbia šildymo sezoną. Šildyti pradedama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Savivaldybės specialistai seka orų prognozes. Remiantis jomis, šildymo sezonas mieste pradedamas jau rytoj, o šiandien turėtų pradėti šilti radiatoriai ugdymo ir gydymo įstaigose.

Skelbiant oficialią šildymo sezono pradžią, vadovaujamasi ne tik higienos normomis, bet ir sveiku protu – įvertinami visi faktoriai.

"Kreipėmės į namų administratorius, jie tvirtino, kad šildymo sezonui daugiabučiai paruošti, tik ten, kur vyksta renovacija, yra visokių situacijų. Bet mus tikino, kad prasidėjus šildymo sezonui, tie namai bus šildomi. Turime duomenų, kad šiaurinėje miesto dalyje viena bendrija priėmė sprendimą ir jau pradėjo šildymą, nepaskelbus oficialios sezono pradžios", – teigė Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis.

Skelbiant oficialią šildymo sezono pradžią, vadovaujamasi ne tik higienos normomis, bet ir sveiku protu – įvertinami visi faktoriai.

Kasmet, atšalus orams, gyventojai aršiai diskutuoja, kada tinkamiausias laikas skelbti šildymo sezono pradžią.

Savivaldybė šildymo sezoną skelbia savo pastatams, kuriuose įsikūrusios mokyklos, darželiai, socialinės įstaigos, ligoninės.

Gyventojai šildytis gali pradėti anksčiau, jei įrenginiai parengti ir namuose šalta. Tam turi pritarti 50 proc.+1 daugiabučio namo būsto savininkas.

Taip pat svarbu, kad nebūtų pažeisti kitų interesai dėl higienos normų. Tačiau dažniausiai tokių rūpesčių kyla norint anksčiau užbaigti šildymo sezoną.

Gyventojai priima sprendimą, informuoja tiekėją ir gali šildytis. Jei tuo nepasinaudoja, tada šildymas įjungiamas, savivaldybei paskelbus šildymo sezono pradžią.

Dažniausiai anksčiau pradėti šildytis nori gyventojai, kurių butų langai yra į šiaurės ar rytų pusę.

Pernai šildymo sezonas pradėtas itin anksti – spalio 7 dieną.


Kada pradėdavo šildyti Klaipėdoje:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

2019 m. – spalio 7 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Taupyti sveikatos sąskaita tikrai kvaila. O kiek sutaupysi,į vaistinę nuneši ir dar vargsi. O apie covidą pagalvojus...

M

M portretas
Tikrai jau salta. Is tos savaites kiek sutaupysit, paklosit Theraflu ir kokiam influcidui sarlataniskam, tai geriau siltai miegot.

LN

LN portretas
Tikrai dar nereikia,sią savaitę galėjo dar luktelėti isskyrus mpkyklas,daželius ir t.t tik is kur istraukė kad klaipėdoj trys paras buvo zemiau 10 ? cia tai blefas ..naktį taip bet diena tikrai ne..negali gi klaipėda nuo kitų miestų atsilikti.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių