Šiluma pajūrio dar nepaliks

Sinoptikai juokauja – gamta išprotėjo, laikas vėsai, bet šiluma nesitrauks ir artimiausią savaitę. Pajūryje orai toliau bus malonūs tiek naktį, tiek dieną. Panašu, neblogas – ir kitas savaitgalis.

Ši diena turėtų būti saulėta ir rami, termometrai rodys 10–12 laipsnių.

Sekmadienis gali būti vėjuotas, dieną vėjo gūsiai veikiausiai sustiprės iki 15 m/s, kritulių nelaukiama, naktį oro temperatūra laikysis apie 6–8 laipsnius, dieną – 10–12 laipsnių aukščiau nulio, bet jutiminė temperatūra dėl stiproko vėjo bus žemesnė.

Pirmadienį pūs stiprokas pietų ir pietryčių vėjas, jo greitis dieną sieks 15–17 m/s, naktį lietaus nenumatoma, antroje dienos pusėje gali truputį palyti. Naktis bus panaši į sekmadienio, dieną pajūryje šils iki 11–13 laipsnių, Žemaitijoje gali pasirodyti šalnos.

Antradienį dar pūs stiprokas pietvakarių ir vakarų vėjas, gūsiais sieksiantis 15 m/s, naktį lis, dieną protarpiais tikėtinas nedidelis lietus. Į pajūrį plūstelės šiluma, naktį termometrai rodys 10–12, dieną – 11–13 laipsnių šilumos.

Trečiadienį Lietuvos pajūris pateks į dviejų ciklonų sandūros ruožą, vėjas rims, lietaus sulauksime nedaug, oras truputį atvės. Naktį bus 7–9, dieną – 9–11 laipsnių aukščiau nulio.

Ketvirtadienį, tikėtina, vėjas suksis iš vakarų, naktis bus rami, dieną vėjas kiek stiprės – sieks 8–13 ar net 15 m/s. Naktį lietaus nenumatoma, dieną prognozuojamas nedidelis lietus. Naktį oras vės iki 5–7 laipsnių, dieną termometrai rodys 9–11 laipsnių šilumos.

Penktadienis bus malonus, nors vis dar pūs stiprokas vakarų vėjas. Naktį palis nedaug, o dieną krituliai mažai tikėtini, dieną oras šils iki 10–12 laipsnių.

Šis ruduo yra gerokai šiltesnis, nei rodo daugiamečiai stebėjimai. Rugsėjis buvo maždaug pora laipsnių šiltesnis, kritulių sulaukta perpus mažiau nei įprastai.

Spalis buvo 2,4 laipsnio šiltesnis už daugiametį vidurkį, tiesa, kritulių kiekiu pasivyta normą.

Pirmasis lapkričio dešimtadienis, prognozuojama, taip pat bus pora laipsnių šiltesnis už daugiametę normą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Norite atvėsimo, gal pabandykite uždrausti deginti žvakes ant kapų? Vienu eksperimento su mumis daugiau ar mažiau, nieko tokio? Tik galime prarasti ryšį su dievu, kurį senai esame praradę. Jo pagrindinis vadas Paulius propaguoja vienalytes santuokas, nors Dievas kūrė tam vyrą ir moterį, šie šventakupriai mus ir mūsų vaikus nutarė po truputį naikinti, nes mūsų jau per daug? Afrikoje, gal ir per daug, o mūsų mažėja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių