Šilumininkai pašalino kliūtis Statybininkų prospekto tęsiniui

  • Teksto dydis:

Pietinėje miesto dalyje per rekordiškai trumpą laiką – vos per mėnesį - rekonstruota šilumos trasų atkarpa nuo Šilutės plento iki Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) esančios Lypkių katilinės. AB „Klaipėdos energija“ patobulino šilumos perdavimo sistemą ir tuo pačiu atvėrė kelią Statybininkų prospekto rekonstrukcijai.

„Tai viena svarbiausių mūsų miesto šilumos magistralių. Lypkiuose veikia didžiausios miesto šilumos gamintojų katilinės, o naudojamos trasos amžius jau siekė kone 30 metų. Ją būtinai reikėjo keisti“, - pasakojo Arūnas Smaguris, AB „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas.

Anksčiau ši vamzdynų trasa buvo sumontuota ore ant atramų. Po rekonstrukcijos didžioji dalis  vamzdynų paklota po žeme. Ore liko tik ta dalis, kuri eina virš geležinkelio bėgių.

„Pigiau būtų palikti orinę trasą, tačiau miesto vystytojai yra numatę tiesti Statybininkų prospekto tęsinį į Laisvąją ekonominę zoną. Mūsų trasa ne tik būtų gadinusi vaizdą, bet ir trukdžiusi padaryti sklandžias įvažas į šalia Statybininkų prospekto esančias teritorijas“, - aiškino A. Smaguris.

Išardžius 920 metrus senų vamzdynų ir paklojus 912 metrų naujų, pramoniniu būdu izoliuotų, bus sumažinti šilumos nuostoliai. Dėl mažesnio kuro suvartojimo mažės ir oro tarša, o po atliktos modernizacijos per metus bus sutaupoma apie 1100 megavatvalandžių (MWh) šilumos energijos.  

Didžiąją projekto darbų sumą iš savo lėšų finansavo AB „Klaipėdos energija“. Bendra išlaidų suma sudarė 1,936 mln. eurų, iš kurių 785 tūkst. eurų paramą skyrė ES struktūriniai fondai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>

>>> portretas
"Eziukas ruke" ir prasviesejimo smegenelese, matomai, nebus... ;)

ezys

ezys portretas
>>>Makas. Nezinau, kas jus moke matematikos ir trupmenu, bet jei manot, kad turetu "zenkliai" tai dar tikriausiai tebesat pradinese klasese ;) Cia tas pat, kad devynaukstyje viena langa i plastikini pakeisti ir laukti "zenkliai" mazesnes saskaitos, arba masina nuplauti ir tiketis zenkliai mazesnio kuro sunaudojimo :D Vien investicijos kol atsipirks nezinau kiek metu praeis

tomas

tomas portretas
,,...iš savo lėšų finansavo ,,Klaipėdos energija...". O ,,savo lėšas" surinko iš pačių skurdžiausių miesto gyventojų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių