Šilumos mazgo gaudesys veda iš proto

Už paskolą butą miesto centre įsigijusi klaipėdietė jau po trijų mėnesių gyvenimo naujame būste pasijuto lyg aklavietėje. Dieną naktį trunkantis nuolatinis ūžesys, atsiradęs vos prasidėjus šildymo sezonui, – rimtas išbandymas net ir stipriausių nervų žmogui.

Už paskolą butą miesto centre įsigijusi klaipėdietė jau po trijų mėnesių gyvenimo naujame būste pasijuto lyg aklavietėje. Dieną naktį trunkantis nuolatinis ūžesys, atsiradęs vos prasidėjus šildymo sezonui, – rimtas išbandymas net ir stipriausių nervų žmogui.

Ūžesys neleidžia miegoti

Moters miegą kas naktį nutraukia po jos butu, rūsyje įrengto šilumos mazgo cirkuliacinis siurblys.

"Gyvenu nuolatiniame žemų dažnių ūžesyje. Mano bute girdisi šio siurblio skleidžiamas gaudesys", – pasakojo Vytauto gatvėje gyvenanti Vaiva.

Moteris dviejų kambarių butą pirko vasarą.

"Iš kur aš galėjau žinoti, kad šiame bute nuolat girdisi iš šilumos punkto sklindantis triukšmas? Ūžimas pasigirdo tik prasidėjus šildymui, iki tol jokio triukšmo nesijuto", – tvirtino moteris.

Klaipėdietė turi jautrią klausą, todėl šis dirgiklis jai – itin nemalonus.

"Toks triukšmas yra rimta problema. Siurblys dirba intervalais. Kažkurį laiką girdisi ūžesys, paskui vėl nutyla. Tačiau naktį miegoti negaliu, nuolat girdžiu tą triukšmą", – pasakojo Vaiva.

Klaipėdietė tikino, kad dėl šio šilumos mazgo skleidžiamo garso ateityje negalės parduoti buto.

"Jaučiuosi įvaryta į kampą. Pirkau butą paėmusi paskolą, man tai yra rimtas finansinis įsipareigojimas. O dabar negaliu net ramiai gyventi savo namuose. Ir kas dabar nupirks iš manęs šį butą?" – svarstė moteris.

Pagalbos nesulaukė

Gyventoja dėl triukšmo problemos kreipėsi į namo bendriją "Spindulys". Bendrijos pirmininkė Tatjana Pedan moteriai telefonu pareiškė, kad bendrija kvietė specialistus, kurie išmatavo triukšmo lygį.

"Taip ir pasakė: jokių normų triukšmas neviršija. Tiesa, ji kalbėjo telefonu, jokių dokumentų neturiu, todėl manau, taip tik norėjo atsikratyti besiskundžiančiu gyventoju", – įtarė Vaiva.

Tačiau Vytauto gatvėje esančiame name apsilankius "Klaipėdos" žurnalistams, bendrijos pirmininkė T.Pedan pareiškė, kad net nežino, kur ieškoti specialistų sprendžiant šią problemą.

"Nieko ten nėra, viskas gerai. Niekas iki tol nesiskundė. Senoji savininkė ją perspėjo, kad po butu yra šilumos punktas. Jame veikia siurblys ir reguliatorius, kuris skleidžia šiokį tokį garsą. Matyt, ji girdi, o kiti gyventojai negirdi", – tikino T.Pedan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Bet šilumos mazgas mano name. Aš nežinau, kuriuose butuose taip pat girdisi. Įjungiu televizorių, kad permuštų tą bjaurų įkyrų garsą ir neišvestų iš proto. Pas mane ir grindys dreba. Iki to pakeitimo šilumos vamzdžių buvo viskas gerai. Kaip yra blogai, baisu net apsakyti. Kažkas bus, taip neiškentėsiu. Man 75 metai. Tai mano GRABAS!

Irena

Irena portretas
Turiu šiuo metu tokią pat nepakeliamai baisią situaciją. Vasarą pakeitė mūsų kieme visų aplinkinių namų šilumos vamzdžius. Ir dabar gaudžia mano bute ir varo iš proto. Rašysiu, prašysiu pagalbos. Tik esu klaikiai bejėgė, nes turiu daug bėdų.

nuomone

nuomone portretas
trutriuksmo lygio matuotojai nematuoja zemu dazniu garso. tas garsas plinta dideliu atstumu ir netgi mazo stiprumo puikiai girdisi, kai ateina metas uzmigti. niekas nepades- zemi dazniai eina kiaurai per sienas. gaunasi paradoksas- zmogs eina is proto, o atvaziave triuksmo matuotojai nieko blogo nemato. ir nematys, padetis be iseities.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių