Pereiti į pagrindinį turinį

Šilutės gaujų karai – be paliaubų

2010-10-28 05:00
Santykiai: prie Klaipėdos apygardos teismo "plikių" vadeiva V.Jurkšas (dešinėje) puolė mušti M.Milių (kairėje), juos išskyrė prokuroras A.Giniotis (centre).
Santykiai: prie Klaipėdos apygardos teismo "plikių" vadeiva V.Jurkšas (dešinėje) puolė mušti M.Milių (kairėje), juos išskyrė prokuroras A.Giniotis (centre). / Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

Šilutės kriminalinė policija aiškinasi šūviais pasibaigusį nusikalstamoms gaujoms priklausančių vadeivų konfliktą.

"Knygnešinį" patiesė kulkos

Pirmadienį po pietų į Šilutės ligoninę su šautinėmis žaizdomis buvo atvežtas Knygnešių gatvėje gyvenantis Audrius Bružas, vienas "knygnešinių" grupuotės vadeivų.

Medikai 36-erių vyrui diagnozavo peršautą plautį ir ranką. Pavakare šilutiškis skubiai išgabentas į Klaipėdos ligoninę.

A.Bružas gerai žinomas kriminalistams, praeityje ne kartą teistas ir priskiriamas vienai pamario krašte veikiančių nusikalstamų grupuočių.

Vyras prieš dešimtmetį buvo nuteistas už buvusio Šilutės rajono apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Gintaro Bastakio sumušimą.

Tuomet už šį nusikaltimą jam buvos skirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė, dar vienerius metus kalėjimo pridedant dėl nebaigtos atlikti ankstesnės bausmės.

Policijos pareigūnams gerai žinomas kriminalinio pasaulio veikėjas neaiškino, kas ir kur į jį šovė.

"Įvykio aplinkybių jis nepaaiškino. Vyras gydomas Klaipėdos ligoninėje ir dėl jo būklės negalime apklausti", – aiškino Šilutės kriminalinės policijos skyriaus vadovas Artūras Rimkus.

Sulaikė "plikių" vadeivą

Tačiau gavę informacijos, pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė kitą nusikalstamos grupuotės vadeivą 33-ejų Vaidą Jurkšą, pravarde Kipšas, Šilutės "plikių" gaujos lyderį.

Pareigūnai įtaria, kad neseniai iš įkalinimo įstaigų sugrįžę nusikalstamo pasaulio veikėjai mėgina Šilutėje vėl suburti savo gaujas.

Didžiausias teisėsaugos smūgis šioms grupuotėms buvo smogtas prieš keletą metų, kai po rezonansinės "įkaito" bylos keleriems metams sėdo pagrindinių įtakos sferomis nepasidalijusių grupuočių nariai.

Tuomet kalėjimo sulaukė ne vienas šilutiškis banditas už savo sėbro Dainiaus Ašmonto pagrobimą ir kankinimą.

V.Jurkšas su grupe savo gaujos narių – Mantu Mirausku, Arūnu Senkumi, broliais Ramūnu ir Andriumi Jakštais – suorganizavo D.Ašmonto pagrobimą.

Prieš kurį laiką "plikių" vadeiva V.Jurkšas buvo apiplėštas Palangos kelyje. Vyras įtarė, kad prie to galėjo prisidėti D.Ašmontas.

Įkaitą kankino ir laikė Šilutės rajono Meišlaukio kaimo sodyboje. D.Ašmontą išlaisvino "Aro" pareigūnai.

Nusikaltėlius išskyrė prokuroras

V.Jurkšui ir pačiam teko būti įkaito kailyje. Šilutiškį buvo mėginta pamokyti vienos uostamiesčio grupuotės rankomis.

V.Jurkšas buvo įkalintas viename Klaipėdos garažų. Iš šilutiškio reikalaudami 10 tūkst. eurų išpirkos, grobikai jį surakino antrankiais ir kankino – replėmis draskė nosį, ausis, lupinėjo nagus.

Kipšą padėjo išvaduoti pajūryje nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas klaipėdietis Petras Kondrotas, pravarde Fantomas.

V.Jurkšas po vieno teismo posėdžių 2008-aisiais nepasitenkinimą sprendimu bandė išlieti kumščiais.

"Plikių" gaujos galva kumščiais puolė kitą grupuotės narį Mindaugą Milių. Tą kartą teisėsaugai informaciją teikusį M.Milių nuo Kipšo apsaugojo besimušančius vyrus išskyręs Klaipėdos apygardos prokuroras Aidas Giniotis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų