Šilutės plente – dvylika šviesoforų

Vairuojantieji automobilius Šilutės plente, ties bendrove "Klaipėdos energija", nustebo pamatę virš gatvės ir šalia jos įrengtus 12 šviesoforų. Uostamiestyje panašių įrenginių daugės. Jie įspės vairuotojus apie judrias pėsčiųjų perėjas.

Šilutės plento perėjoje yra žuvęs pėsčiasis, vyras ėjo pietų. Čia būta ir kitų eismo nelaimių.

Po žmogaus žūties šioje vietoje buvo įrengti greitį mažinantys kalneliai, tačiau vairuotojai piktinosi, kad tokia priemonė gadina automobilius ir daro jiems žalą.

Neseniai kalneliai buvo nugremžti – įrengtas paprastas šviesoforas.

O dabar, kai pėstieji nori pereiti per šešių eismo juostų gatvę, virš jų visų įsižiebia 12 šviesoforų. Tokio įspėjimo neįmanoma nepamatyti.

Šioje vietoje, važiuojant iš šiaurinės miesto pusės, viena eismo kryptimi įrengtos trys eismo juostos ir įvaža posūkiui į kairę. Ten pat į eismą įsilieja ir transporto priemonės, įsukančios iš dešinės. Panaši situacija yra ir važiuojant iš pietinės pusės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė patikino, kad šviesoforas įrengtas vadovaujantis eismo saugumo reikalavimais.

"Šioje vietoje automobiliai ne kartą partrenkė žmones. Tokie šviesoforai nėra didelė naujovė, panašūs įrengiami ir kitose vietose. Jie reguliuojami ne tik pėstiesiems paspaudus valdiklį. Neįgalieji gali juos valdyti tiesiog balsu. Visi nauji šviesoforai pastaruoju metu projektuojami panašiai. Nepamirškime, kad Klaipėdoje daugiausia automobilių avarijose žmonių žūva būtent pėsčiųjų perėjose", – priminė I.Šakalienė.

Panašiai šviesoforai įrengti ir ties perėja Taikos prospekte, ties prekybos centru "Lidl", tiesa, čia pakeliui į šiaurinę pusę sumontuoti penki šviesoforai.

Tokia gausybė šviečiančių įrenginių kol kas neįprasta, bet taip elgiamasi vadovaujantis naujausiomis šviesoforų įrengimo taisyklėmis.

Tokios pat gausios šviesoforų perėjos greitai atsiras Šilutės plente ties prekybos centru "Moki veži" ir ties buvusia ledo arena, dar vienas – Smiltelės gatvėje, ties 47-uoju namu.

Dar viena naujovė saugos vairuojančiuosius ant tilto per geležinkelį P.Lideikio gatvėje. Čia ketinama įrengti švieslentę, kurioje pašalus įsižiebs įspėjimas apie apledėjusį kelią bei kitokie įspėjamieji ženklai.

Tikėtina, kad tokios priemonės labiau drausmins vairuotojus ir saugos pėsčiuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
kad klaipedoje sviesoforai ne reguliuoja eisma, o stabdo. Dabar jeigu bus ivykis prie 12 sviesoforu, tada statysit 24? Baisiai sureguliuoti sviesoforai klaipedoje, ar pikas ar ne pikas vakaras, diena naktis dega taip pat. uzsidegus zaliai vaziuojant kur greitis iki 70 leidziamas, tik isibegejus vel reikai stoti nonsensas visiskas. Salutines gatves prilyginamos pagrindinems ir panasiai. Bardakas

Dovydas

Dovydas portretas
Labai idomu kodel kitur uztenka 4 sviesoforu? Ties klaipedos duona ir ties banginiu?

Kazkas

Kazkas portretas
Kai reikia isisavinti pinigus, bet baigesi projektai. Tada tiesiog daugini sviesaforu skaicius. Kodel ne 24? Gatves sutvarkykit pasakoriai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių