Šilutės policininkai sučiupo vagišius

Klaipėdos aps. VPK Šilutės r. PK Kriminalinės policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Žemaičių Naumiesčio policijos nuovados pareigūnais, išaiškino keturių jaunuolių grupę, kuri vykdė vagystes iš Usėnų sen. aplinkinių kaimų gyventojų.

Įsibraudami į ūkinį pastatą pavogė paršiukus, net iš po namo langais pastatytų automobilių pavogė automagnetolas, bandė apvogti Usėnų barą ir vietinę parduotuvę. Iš pirmo karto nepavykus apvogti, asmenys neapsiramino, atkakliai siekė savo tikslo ir apvogė Usėnų barą, išnešė alkoholio ir cigarečių. Jaunuoliai padarė 7 nusikalstamas veikas.

Vagišiai šių metų kovo 16 dieną dviem parom sulaikyti ir uždaryti į Šilutės r. PK areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl vagystės  įsibraunant į patalpas bei paskirtos kardomosios priemonės. Iš jų du jaunuoliai nepilnamečiai, vienam 17 metų, jauniausiajam tik 15 metų, kiti du - 18-20 metų amžiaus. Šilutės rajone jaunuoliai vykdė vagystes nuo šių metų sausio 17 dienos. Jie vogdavo gerai apgalvoję, vėlai vakare arba naktį, žinodami, iš kur ką pavogti, bei iš anksto buvo suplanavę, kur realizuoti pavogtą turtą. Dalį pavogtų daiktų vagišiai jau buvo spėję parduoti, tačiau pareigūnų operatyvumo dėka jie buvo surasti ir bus grąžinti nukentėjusiesiems.

Du jaunuoliai niekur nedirba ir nesimoko, vienas iš jų pilnametis anksčiau buvo teistas už sunkų nusikaltimą - plėšimą. Kiti du jaunuoliai mokosi: vienas pagrindinėje mokykloje, kitas - žemės ūkio mokykloje. Įtariamieji savo kaltę pripažįsta, sako vogė, norėdami turėti pinigų savo asmeninėms išlaidoms.

Jaunuoliai neišvengs baudžiamosios atsakomybės, nes nuo 14 metų asmenys atsako už vagystes iš patalpų. Jiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: vagys šilutėje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių