A. Širinskienė prašys VTEK aiškintis, ar R. Masiulis galėtų dirbti „Klaipėdos naftoje

  • Teksto dydis:

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė žada prašyti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) įvertinti, ar galimas buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio paskyrimas valstybės valdomos bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovu nesukeltų interesų konflikto.

Politikė BNS patvirtino, kad prašymą VTEK ji planuoja pateikti pirmadienį. Apie tokius A. Širinskienės ketinimus penktadienį pirmasis pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Šiuo metu vertinu su „Klaipėdos nafta“ susijusius R. Masiulio sprendimus, kurie buvo priimti jam dirbant susisiekimo ministru. Tų sprendimų yra nemažai, su jais susipažinusi ketinu kreiptis į VTEK, ar šiuo atveju nėra pažeidžiamas įstatyme numatytas atšalimo laikotarpis, kai buvusiam pareigūnui draudžiama bent metus eiti atsakingas pareigas jo kuruotoje srityje“, – BNS sakė A. Širinskienė.

A. Širinskienė teigė, kad jai abejonių kelia „Klaipėdos naftos“ atstovų skyrimas į kitų įmonių valdybas, politikė sakė dar renkanti medžiagą.

„Tų sprendimų yra, pirmadienį pamatysite. (...). Kiek atsimenu, ten buvo ir veikiančių padalinių vadovų delegavimas, bet per tokį delegavimą atsiranda ir tam tikras asmeninis ryšys, tarkime, jei žiūrėtume į kitas VTEK bylas, kai jie vertino žmonių interesų konfliktus ir atšalimo laikotarpį, kad ir ministro Verygos (sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos – BNS) atveju, tai ten buvo vertinamas ir atsirandantis asmeninis ryšys, kuris taip pat reikalauja vienų metų atšalimo laikotarpio“, – aiškino Seimo narė. 

„Tie sprendimai turėjo įtakos ir įmonei „Klaipėdos nafta“, ir atskiriems darbuotojams. Galima tą įtaką turėti ir nekuruojant (tos srities – BNS), per sprendimų priėmimą. Šiuo atveju pasakyti, kad jis visiškai nebuvo susijęs su „Klaipėdos nafta“ savo veikloje, neišeina“, – kalbėjo A. Širinskienė.

VTEK pernai gruodį pripažino, kad A. Veryga, 2017-ųjų spalį skyręs  savo ankstesnei darbovietei – Lietuvos sveikatos mokslų universitetui – daugiau nei 32 tūkst. eurų, pažeidė įstatymą, nes tai padarė nepraėjus vadinamajam „atšalimo“ terminui. Universitete A.Veryga dirbo iki 2016-ųjų lapkričio.

Būdamas susisiekimo ministru R. Masiulis buvusį „Klaipėdos naftos“ vadovą Mantą Bartušką paskyrė „Lietuvos geležinkelių“ generaliniu direktoriumi ir valdybos nariu.

„Klaipėdos naftos“ valstybės akcijas patikėjimo teise valdo Energetikos ministerija. Naftos ir suskystintų gamtinių dujų operatorė veikia Klaipėdos jūrų uoste, o jo veiklą būdamas ministru kuravo R. Masiulis. 

R. Masiulis susisiekimo ministro pareigų neteko po prezidento rinkimų performavus Vyriausybę.

„Valstiečiai“ sakė, kad R. Masiulis nesusitvarkė su ministro pareigomis, priekaištavo jam dėl žvyrkelių asfaltavimo tempų. Pats R. Masiulis sakė, kad sulaukė „valstiečių“ pirmininko Ramūno Karbauskio keršto už Arvydo Vaitkaus atleidimą iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų.

BNS žiniomis, į „Klaipėdos naftos“ vadovus pretenduoja R. Masiulis, iki 2014 metų rudens jau vadovavęs „Klaipėdos naftai“, ir laikinai įmonei dabar vadovaujantis naftos verslo direktorius Darius Šilenskis.

Pasak šaltinių, laimėtojas turėtų būti patvirtintas spalio 24 dieną valdybos posėdyje.

R. Masiulis anksčiau BNS yra patvirtinęs, kad dalyvauja konkurse. D. Šilenskis, kuris yra Klaipėdos rajono mero, buvusio žemės ūkio ministro „valstiečio“ Broniaus Markausko svainis, anksčiau BNS teigė nieko nekomentuojantis, kol nesibaigusi atranka.

Nuo 2017 metų balandžio „Klaipėdos naftai“ vadovavęs Mindaugas Jusius nuo liepos 26 dienos paliko įmonę. Jis sako, kad pasitraukė dėl asmeninių priežasčių.

Su R. Masiuliu BNS penktadienį susisiekti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nerodykite to snukio nes jis vos telpa į mano kompa

Kad taip kiekvienam

Kad taip kiekvienam portretas
valdžiukui bent dalį Širinskienės proto ir ryžto atkakliai kabinti tą suda katra per 30 metu sugamino ir sudžiovino 'amžinosios' Lietuvos partijos

>J

>J portretas
tai sakai išvardinsi tikruosius bėdos nešėjus o gale užvarysi ant Širinskienės? Gal kokis idiotas pasakys ,,bloga Širinskienė, bloga..":D).Geras Tvarto skalikas esi, geras..kauliuką gausi iš šeimininkų..nučiulptą.:D)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių