Siūlo įvertinti ir pagerbti V. Čepą

Trys buvę pirmosios Klaipėdos miesto tarybos deputatai kreipėsi į dabartinius uostamiesčio politikus, kad Vytautui Čepui, miesto tarybai vadovavusiam atkuriant Lietuvos nepriklausomybę ir šį darbą dirbusiam ypač sudėtingomis valstybei sąlygomis, būtų suteiktas Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas.

Dvi dešimtys garbingųjų

Klausimas dėl šio titulo suteikimo V. Čepui turėtų būti svarstomas artimiausiame miesto tarybos posėdyje liepos mėnesį.

Jei politikai teikimui pritartų, V. Čepas būtų pagerbtas rugpjūčio 1-ąją per miesto gimtadienį.

Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas yra suteikiamas už ypatingus nuopelnus miestui, įvertinus asmeninį indėlį bei miesto vardo propagavimą pasaulyje.

Per daugiau nei 30 Nepriklausomybės metų toks vardas suteiktas 21 asmeniui.

Garbės piliečio vardas per metus suteikiamas ne daugiau kaip vienam žmogui.

Kartą jau teikė

V. Čepo kandidatūra garbės piliečio vardui kartą jau buvo teikta, tačiau pagal tuo metu galiojusias nuostatas tam turėjo pritarti visos miesto tarybos politinės frakcijos.

Viena jų šiam siūlymui nepritarė ir pirmajam Klaipėdos miesto liaudies deputatų tarybos pirmininkui, padariusiam viską, kad per 1991 m. sausio 13-ąją Klaipėdoje nebūtų pralietas kraujas, garbės piliečio vardas suteiktas nebuvo.

Tikėtina, kad antrasis bandymas pavyks, nes šių metų birželio 22 d. buvo pakoreguoti Klaipėdos miesto savivaldybės apdovanojimų nuostatai.

Savo pasiaukojančia veikla ir atsidavimu Klaipėdos miestui jis nusipelnė šio garbingo įvertinimo.

Pagal naują redakciją, sprendimas dėl garbės piliečio vardo suteikimo yra priimamas dviejų trečdalių posėdyje dalyvavusių savivaldybės tarybos narių balsų dauguma.

Nusipelnė šio įvertinimo

Į Klaipėdos politikus kreipėsi teisininkė Nijolė Požarskienė, buvusi Klaipėdos miesto liaudies deputatų tarybos pirmininko pavaduotoja (1990–1995), ir jos buvę kolegos iš tarybos – Jonas Sąlyga bei Audrius Pauža.

Teikime dėl garbės piliečio vardo suteikimo išdėstyti V. Čepo nuopelnai Klaipėdai ir klaipėdiečiams, akcentuota, jog savo pasiaukojančia veikla ir atsidavimu miestui jis nusipelnė šio garbingo įvertinimo.

Dienraščio „Klaipėda“ kalbintas V. Čepas dėl šios iniciatyvos, kaip visada, reagavo šmaikščiai, bet neslėpė, kad smagu, jog galbūt bus įvertinti jo darbai miestui.

Klaipėdos garbės piliečiai yra apdovanojami autoriniais medaliais iš aukso ir sidabro (autorius juvelyras Vidas Bizauskas), šiemet medalio įsigijimui yra suplanuota skirti iki 4 tūkst. eurų.

Garbės piliečio ženklo įteikimo ceremonija bus organizuojama kartu su Klaipėdos kultūros magistro žiedų įteikimo ceremonija, jų organizavimui yra suplanuota 9 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar būna garbė su dėmėmis

ar būna garbė su dėmėmis portretas
Žodis "garbė" šiuo atveju netinka.

Įvertinu:

Įvertinu: portretas
Čepas yra Vytautas tikrai.

buvo kaip buvo nei vieno iš komentuojančio čia nėra švento

buvo kaip buvo nei vieno iš komentuojančio čia nėra švento portretas
AŠ UŽ
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių