Pereiti į pagrindinį turinį

Šiųmečiams Metų klaipėdietės rinkimams – startas

2014-01-06 03:00
Vytauto Petriko nuotr.

Dienraštis "Klaipėda" jau dvyliktąjį kartą kviečia rinkti labiausiai uostamiesčiui bei jo bendruomenei nusipelniusią moterį ir skelbia Metų klaipėdietės rinkimų pradžią.

Vertų titulo – daug

Kaip teigė dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė, pagerbti ir ypatingu dėmesiu apdovanoti išskirtinę miesto atstovę jau tapo gražia tradicija, kuri kasmet susilaukia aktyvaus miesto bendruomenės dėmesio ir palaikymo.

"Metų klaipėdietėmis jau tituluota 11 žavių, veiklių ir miestui nusipelniusių moterų. Šį gražų būrį norime papildyti dar viena laimingąja. Klaipėda – ypatingas miestas, kuriame gausu šio vardo vertų asmenybių. Kasmet klaipėdiečiai pasiūlo daugybę laimėjimo nusipelniusių kandidačių, – kalbėjo M.Saltonė.

Jos teigimu, išskirti savo favoritę ir nuomonę dėl verčiausios Metų klaipėdietės titulo pareikšti turėtų ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės.

Rinkime išskirtines asmenybes

"Tikiu, kad šis gražus siekis gali suvienyti daugybę žmonių. Belieka tikėtis gyventojų aktyvumo ir iniciatyvos", – teigė rinkodaros projektų vadovė.

Pasak jos, klaipėdiečiai gali siūlyti ir rinkti moteris ne tik už profesinę veiklą, bet ir už nuveiktus darbus miesto labui, pagalbą artimiesiems ir nepažįstamiesiems arba už žmogiškąsias savybes.

"Pretendentės turi būti veiklios, aktyvios ir mylimos miesto bendruomenės narės, kurioms nesvetima iniciatyva, rūpestis ir moteriškumas", – priminė M.Saltonė.

Gali siūlyti visi

Pretendentes nuo šiandien iki sausio 20 d. gali siūlyti visi miestiečiai.

Rinkimus organizuojanti dienraščio "Klaipėda" komanda prašo ne tik pranešti galimos kandidatės pavardę, pareigas, bet ir motyvą, kodėl būtent ji verta garbingo titulo.

Siūlymus galima atsiųsti laiškais adresu Naujojo Sodo g.1A arba į "Klaipėdos" skyrių PC "Akropolis", Taikos pr. 61, Klaipėda. Savo nuomones galite išsakyti ir kl.lt interneto svetainėje

Nuo sausio 21-osios iki vasario 4 d. iš pasiūlyto sąrašo skaitytojai galės rinkti tradicinį septynetuką moterų, kurios ir pretenduos į Metų klaipėdietės vardą.

Septynetukas bus paskelbtas vasario 5-ąją, o į jį patekusios moterys bus pristatytos dienraščio puslapiuose vasario 6–17 d.

Nuo vasario 18 iki kovo 5 d. kviesime miestiečius atiduoti savo balsus už tą, kuri, jų nuomone, verčiausia Metų klaipėdietės titulo.

Kaip jau tapo įprasta, rinkimų kulminacija – Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija įvyks Tarptautinės moters dienos išvakarėse kovo 7 d.

Išrinktos Metų klaipėdietės

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004-aisiais šį garbų titulą pelnė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Trečiąja Metų klaipėdiete paskelbta 2005-ųjų parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006-aisiais daugiausia balsų klaipėdiečiai atidavė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

2007 m. Metų klaipėdiete tituluota Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008-aisiais rinkėjai savo simpatijas skyrė M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytojai Žanetai Norkuvienei – daugiavaikei mamai, auginančiai tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009-aisiais Metų klaipėdietės regalijos įteiktos Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei.

2010 m. klaipėdiečiai daugiausia balsų atidavė uostamiesčio verslininkei Nijolei Hansen.

2011-aisiais gausiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukė verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012-aisiais Metų klaipėdiete tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

Pernai Metų klaipėdiete buvo tituluota dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų