Pereiti į pagrindinį turinį

Skaudi trauma – dėl įgriuvos

2024-08-21 11:30

Pirmojoje Melnragėje šaligatvių taku paspirtuku važiavęs vyras, nepastebėjęs nedidelės šaligatvio įgriuvos, parkrito ir susilaužė raktikaulį. Traumą patyręs vyriškis dėl patirtų nemalonumų kol kas niekur nesikreipė, bet siūlė vietą pažymėti, kad į ją atkreiptų dėmesį ir nenukentėtų nei pėstieji, nei dviratininkai ar paspirtukininkai.

Nelaimė: dėl šaligatvio įgriuvos žmogus patyrė traumą – susilaužė raktikaulį. Nelaimė: dėl šaligatvio įgriuvos žmogus patyrė traumą – susilaužė raktikaulį. Nelaimė: dėl šaligatvio įgriuvos žmogus patyrė traumą – susilaužė raktikaulį.

Anot traumą patyrusio žmogaus, šaligatvio įgriuva yra netoli automobilių stovėjimo aikštelės. Ji iki šiol nepažymėta jokiais įspėjamaisiais ženklais.

Vyro teigimu, įgriuva minėtoje vietoje žiojėja visą vasarą. Galbūt būta ir daugiau dėl jos nukentėjusių asmenų. Tad, vyriškio nuomone, šią vietą esą reikėtų kaip nors aptverti ar net užkloti ją smėliu.

„Neapsaugota duobė padarė savo juodą darbą, smėlis čia būtų irgi negerai, nes paspirtuko ratas įsmigs ir žmogus versis per galvą“, – svarstė kitas klaipėdietis.

Šiuo metu įgriuvoje matyti penkios įkritusios šaligatvio trinkelės, į ją primėtyta cigarečių nuorūkų ir saldainių popierėlių.

Be to, šalia šios įgriuvos yra ženklas, nurodantis, kad takas skirtas pėstiesiems. Juo dažnai važiuoja ir paspirtukininkai bei dviratininkai. Taku vaikšto ir prie jūros atvykę poilsiautojai, šeimos su mažais vaikais, tad įgriuvą sutvarkyti būtina, kol nenutiko kita nelaimė.

Inga Kubilienė / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyrius trumpai informavo, jog Miesto tvarkymo skyrius jau pateikė užsakymą rangovams, kad duobė būtų skubiai sutvarkyta. O apie įgriuvą iki šiol minėtas skyrius jokios informacijos esą nebuvo gavęs.

Mes esame nusiuntę rangovą.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė taip pat patvirtino, kad rangovas jau nusiųstas sutvarkyti įgriuvą.

„Tikėtina, kad tai bus mūsų įgriuva, ne „Klaipėdos vandens“, bet čia turbūt nėra labai svarbu. Per dieną ar kelias visada sutvarkome. Yra rangovas trejiems metams, kuris vykdo tokius darbus. Šiaurinėje dalyje dirba „VVARFF“, tad mums nereikia atskirų pirkimų daryti“, – paaiškino I. Kubilienė.

Nesikeičia: pėstiesiems skirtame take atsiradusi įgriuva akį praeiviams rėžia jau visą vasarą. / „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Dėl kokių priežasčių apskritai galėjo susidaryti minėta įgriuva – neaišku.

„Dažnai būna kokie nors vandenys išplauna. Šiaip naujuose objektuose jos neatsiranda, dažniausiai senesniuose. Ji turėtų jau antradienį būti paženklinta, jeigu dar nesutvarkyta“, – tikino I. Kubilienė.

Vedėjos teigimu, apie panašias įgriuvas, pastebėtas uostamiestyje, per savaitę gaunama nuo vieno iki dviejų pranešimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų