Pereiti į pagrindinį turinį

Skulptūros papuoš du suoliukus

2013-03-22 20:00
Skulptūros papuoš du suoliukus
Skulptūros papuoš du suoliukus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Norinčiųjų papuošti M.Mažvydo alėjos suoliukus meniniais akcentais gretos – kol kas kuklios. Šią vasarą uostamiesčio brodvėjuje turėtų atsirasti pora mažosios plastikos darbų.

Idėjos dekoruoti šaltus, griežtų linijų akmenų luitus autorė – Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA). Dar praėjusiais metais įstaiga paskelbė idėjų konkursą, kuriame menininkus kvietė siūlyti savo sprendimus, kaip būtų galima pagyvinti, pagražinti M.Mažvydo alėjos suoliukus.

Tuokart sulaukta keliolikos darbų projektų, iš kurių vertinimo komisija išrinko geriausiųjų dešimtuką. Kad pasiūlytosios menininkų vizijos nenueitų į užmarštį, KPA paskelbė ieškanti geros valios mecenatų, kurie galėtų jas paversti kūnu.

Darbų kainos vidutiniškai svyruoja nuo kelių iki keliolikos tūkstančių litų, tačiau kai kuriems projektams įgyvendinti prireiktų ir keliasdešimt tūkstančių litų.

Kaip teigė asociacijos administracijos direktorė Jolanta Braukylienė, kol kas visiškai aišku, kad šią vasarą M.Mažvydo alėją papuoš du meno kūriniai.

Kaip ir buvo planuota, jau liepą miestiečiai išvys R.Martinkaus dizaino centro darbą „Gyvas saulėtas suoliukas“, kurį mecenuoja Rimanto Ulevičiaus labdaros ir paramos fondas.

Dar vienas projektas bus finansuojamas pačios KPA lėšomis. Asociacija pasirinko konkurso nugalėtojo – skulptoriaus Gintauto Jonkaus darbą „Sargas“. Stilizuotas šuo alėjoje turėtų „apsigyventi“ taip pat šią vasarą.

Anot J.Braukylienės, nebūtų galima sakyti, kad verslo atstovai vangiai reagavo į KPA iniciatyvą. Pašnekovė įsitikinusi, kad ilgainiui M.Mažvydo alėjoje atsiras ne vienas vardinis suoliukas.

„Iš esmės šiam projektui įgyvendinti esame paskyrę visus šiuos metus, todėl manau, kad dar tikrai atsiras norinčiųjų prie jo prisidėti“, – tvirtino pašnekovė, neneigusi, jog neretai tiesiog prireikia įkvepiančio pavyzdžio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų