Skulptūrų parke – siaubas dėl medžių: baiminamasi daugiau nelaimių

Tautinių kultūrų centras skaičiuoja nuostolius. Net menkiausias vėjo pūstelėjimas Skulptūrų parke įsikūrusiai įstaigai kelia baimę. Savaitgalį čia žnektelėjo seno medžio šaka, kuri apgadino centro stogą.

Suniokotą stogą Tautinių kultūrų centro darbuotojai pastebėjo antradienį, atvykę į darbą. Panašu, jog medis ant įstaigos užvirto ilgąjį savaitgalį, per kurį ypatingų audrų nebuvo fiksuota.

"Taip, turime nuostolių. Nukrito medis ant stogo. Medį jau pašalino. Bet stogas dabar yra apgadintas. Neaišku, kas bus prasidėjus lietui", – tikino įstaigos vadovė Jelena Butkevičienė.

Mes jau ir laukiame, kada atsitiks bet kokia nelaimė.

Virsdamas medis apgadino čerpių stogą, nulaužė lietaus vamzdį, aptalžė stogo kraigą.

"Nukentėjo ir stogelis. Iš tiesų čia augantys medžiai jau yra labai seni ir kelia grėsmę. Ne viena šaka kelia įtarimų, jog bet kada gali lūžti. Praėjusią savaitę šioje vietoje, kur nukrito šaka, turėjome renginį, kuriame buvo daug žmonių. Mes jau ir laukiame, kada atsitiks bet kokia nelaimė", – nuogąstavo J.Butkevičienė.

Jelena Butkevičienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Tautinių kultūrų centro darbuotojai buvo kreipęsi į Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, prašydami šalinti pavojingai pasvirusias medžių šakas.

"Prieš pusmetį čia taip pat lūžo didžiulė šaka. Buvo pranešta Miesto tvarkymo skyriui. Mes visi žinome, kas vyksta Skulptūrų parke – medžiai yra tokios būklės, kad jiems jau reikia skubios priežiūros. Reikėtų labai rimtai įvertinti, kokie medžiai dar galėtų likti, o kuriuos reikia šalinti", – patikino J.Butkevičienė.

Įstaiga dar skaičiuoja nuostolius. O jie, jei paaiškėtų, kad stogas tapo nesandarus, gali būti dideli.

"Į šią teritoriją reikia rimtai pasižiūrėti. Aš esu prieš, kad medžiai būtų kertami be priežasties. Tačiau šiame parke yra daugybė sergančių ir senų. Juos tikrai vertėtų įvertinti, specialistai bešališkai turi pasakyti, ar tokie augalai nekels grėsmės žmonėms ir turtui. Parko medžius taip pat būtina prižiūrėti, atnaujinti. Norint, kad parkas tarnautų žmonėms, jį privalu prižiūrėti", – nuomonę išsakė J.Butkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vėl šita pseudo žurnalistė viduriuoja kaip čia Klaipėdoje reikia visus paskutinius parkus iškirst. Straipsnis veja straipsnį, įdomu kas užsakovas.

Anonimas

Anonimas portretas
Išsikirskit medžius ir nustokit verkti. Kam mužikui medžiai ? Jam ir ant betono gerai.

ZITA

ZITA portretas
Durnių laivas. Rauda dėl kažkada tai, kažkieno bet kaip pasodintų bet kokių medžių ir įsivaizduoja esą labai jautrūs ir ginantis gamtą. Kol šitie "ginėjai" rėkaus ir diktuos savo madą 'miestas yra kaimas" - tol ir gyvensime nei kaime, nei mieste.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių