Slengių klausimas – vis dar ore

Naujoji Klaipėdos rajono valdžia nenusiteikusi taip lengvai Slengių kaimo perleisti Klaipėdai. Rajono meras Bronius Markauskas tikisi išlaikyti savivaldybių ribas nepakitusias, nors pernai, atlikus gyventojų apklausą, didžioji dalis slengiškių pasisakė už prijungimą prie uostamiesčio.

Jau daugiau nei pusmetį keliamas Slengių kaimo prijungimo prie Klaipėdos klausimas.

Dėl to net buvo atlikta gyventojų apklausa. Tada iš 500 balsavimo teisę turinčių slengiškių apklausoje dalyvavo mažiau nei pusė – 223 žmonės.

Iš jų 122 apklaustieji pasisakė už prijungimą prie miesto, o 101 pareiškė norą likti rajono savivaldybės administruojamoje teritorijoje.

Viena priežasčių, kodėl Slengiai nori prisijungti prie miesto, – Klaipėdos vaikų ugdymo įstaigos yra arčiau nei Gargždų mokyklos ar darželiai.

Be to, ten gyvenantys žmonės seniai laiko save klaipėdiečiais – dirba Klaipėdos įmonėse, naudojasi miesto institucijų paslaugomis.

Kaimo naujakuriai teritorinių permainų panoro ir pasigedę didesnių rajono savivaldybės investicijų į gyvenvietės infrastruktūrą: dauguma gatvių Slengiuose yra neasfaltuotos, neapšviestos, palyginti su miestu, retai išvežamos buitinės atliekos.

Prieš savivaldybių rinkimus Slengių prijungimo prie Klaipėdos klausimas buvo aktyvesnis iš  uostamiesčio valdžios pusės.

Dabar, po rinkimų, prasidėjo atvirkštinis procesas. Išlaikyti slengiškius siekia naujai išrinktoji rajono valdžia.

"Reikia pripažinti, kad Klaipėdos rajonas vienas pirmųjų Lietuvoje pasitvirtino Rajono bendrąjį planą ir leido žmonėms statytis nuosavus būstus. Dėl to ir iškilo ugdymo įstaigų problema. Mes pasiryžę tą problemą spręsti, jau buvome susitikę ir su premjeru, ir su švietimo, mokslo bei sporto ministru kalbėjome dėl privačios iniciatyvos, steigiant vaikų darželius", – teigė B.Markauskas.

Jis tvirtino, kad dėl Slengių jau ne kartą buvo susitikę ir su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku, ir su miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Neniškiu.

"Vyksta diskusijos. Ir tikrai nebus taip, kad Slengiai vieną dieną taps Klaipėdos dalimi. Galutinį sprendimą turės priimti Seimas, o ten tokie sprendimai taip lengvai nepriimami. Tik manyčiau, kad iš jėgos pozicijų šis klausimas neturėtų būti sprendžiamas", – kalbėjo B.Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amigo zmones

Amigo zmones portretas
A jus galvojat kad rajone gyvena Vilnius Kaunas suvaziave?Kadangi rajonas nusugeba susitvarkyti esama situacija jau ne pirmus metus,o visi gyvenantys ir yra Klaipedieciai.Rajonas nenori tik del surenkamu mokesciu atiduoti Slengiu.

Ką daryti, jei turi aštuntoką?

Ką daryti, jei turi aštuntoką? portretas
Į gimnazijų akademines klases kitais metais rajono vaikai bus priimami tik jei liks vietų. Kaip rodo šių metų patirtis, vietų neliks.

Slengių gyventoja

Slengių gyventoja portretas
Tut būt 90% Slengiuose ir aplinkui gyvenančių: dirba, pramogauja ir apsiperka Klaipėdoje. Vaikai lanko Klaipėdos mokyklas ir darželius. Kaip teisingai pasakyta, tai Klaipėdos miegamasis rajonas. Nes arba nebuvo pasiūlos arba neįpirko Klaipėdos mieste žemės sklypo ir buvo priversti keltis už plento. Taip kad tai tie patys Klaipediečiai, tai kodėl jų neprijungti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių