Smiltynėje – ir strėlių lietus

  • Teksto dydis:

Kaip ir kasmet, Smiltynėje vyko tarptautinės lankininkų varžybos „Klaipėdos taurė 2024“. Lietuvos ir Latvijos sportininkai rungėsi olimpinių, paprastųjų ir skriemulinių lankų kategorijose. Nors dalyvius šiemet „krikštijo“ lengvas lietus, tačiau rungtynėms jis nesutrukdė.

Anot varžybų organizatorės, Klaipėdos lankininkų klubo direktorės Lailos Kuzmienės, lankininkų varžybose šaudoma ir per lietų, ir per vėją.

Apmaudu esą tik tai, kad šiemet į varžybas susirinko mažiau sportininkų nei kasmet – atvyko penkiasdešimt lankininkų.

Anksčiau Smiltynės sporto bazės teritorijoje esančiame pensione sportininkai galėdavo išsinuomoti kambarius už prieinamą kainą.

Tačiau šiemet pensionas uždarytas, darbuotojai bus atleisti, o komplekso ateitis nežinoma.

Todėl daugelis sportininkų šiemet atsisakė kelionės į Klaipėdos varžybas, mat neturėjo, kur apsistoti.

„Tai labai liūdina, nes galėjome sulaukti stipresnių sportininkų. Daugiau varžovų – daugiau galimybių išbandyti savo jėgas“, – užsiminė L. Kuzmienė.

Dėl to ir Klaipėdos lankininkų klubą gaubia nežinia, bet kol kas Smiltynės sporto bazėje vyksta vasaros sezono treniruotės, o kiekvieną rugpjūtį – tarptautinės varžybos.

Rungtynių atidaryme dalyvavę miesto politikai pažadėjo pastatyti konteinerius lankininkų įrangai laikyti ir toliau jiems nuomoti aikštę treniruotėms bei varžyboms.

L. Kuzmienė viliasi, kad nenutrūks septynerių metų tradicija Klaipėdoje rengti lankininkų rungtynes.

Praėjusio savaitgalio varžybose olimpinių lankų vyrų grupėje laimėjo latvis Davis Blaze, antroji vieta atiteko klaipėdiečiui Vidmantui Vaičekauskiui, trečioji – Donaldui Sukackui iš Kauno.

Olimpinių lankų kategorijoje moterų grupėje stipriausia buvo Paulina Ramanauskaitė iš Alytaus, sidabrą pelnė latvė Rimma Matvejeva, o bronzą – Kristina Abromavičienė.

Skriemulinių lankų mišrioje vyrų ir moterų grupėje pirmąją vietą užėmė Rolandas Baranauskas, sidabro medalis atiteko Jolitai Antanaitytei-Garškienei, o bronza – Edmundui Butkui.

Paprastųjų lankų vyrų kategorijoje aukso ir sidabro medaliai iškeliavo į Kauną: pirmąją vietą laimėjo Audrius Račkauskas, antrąją – Rimantas Šuliokas, trečioji vieta atiteko Artūrui Jacevičiui.

Paprastųjų lankų moterų grupėje auksą laimėjo Ligita Pūrienė, sidabru pasipuošė Austėja Kopcikaitė, o bronza – Lolita Zaliauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių