Smiltynėje lankininkai atidarė sezoną

Šeštadienį Smiltynėje varžybomis Vyganto Juozapaičio atminimo taurei laimėti lankininkai atidarė šaudymo iš lankų sezoną. Varžybose dalyvavo per pusė šimto Lietuvos sportininkų – nuo paauglių iki garbaus amžiaus prityrusių lankininkų.

V.Juozapaičio, vieno šaudymo iš lanko pradininkų Lietuvoje, atminimo varžybos rengiamos kasmet nuo 2011 m.

V.Juozapaičio garbei skirtos rungtynės paprastai vyksta Šiauliuose, nusipelniusio trenerio gimtajame mieste.

Tačiau jau antrą kartą iš Šiaulių lankininkų šių varžybų estafetę perima klaipėdiečiai.

Į varžybas šįkart užsiregistravo penkiasdešimt dalyvių. Sportininkai rungėsi olimpinių, skriemulinių ir paprastųjų lankų kategorijose.

Kiekvienoje grupėje buvo po tris laimėtojus. Vyrai ir moterys rungėsi olimpinių lankų kategorijoje, skriemulinių lankų kategorijoje rungtyniavo tik vyrai, paprastųjų lankų kategorijoje rungėsi vyrai ir moterys.

"Džiaugiamės, kad olimpinių lankų vyrų grupėje antrąją vietą iškovojo klaipėdietis Vidmantas Vaičekauskis. Jam 58 metai. Be to, kitas klaipėdietis, Borisas Melnikovas, kuriam 85-eri, šiose varžybose paprastųjų lankų kategorijoje laimėjo trečią vietą. Šaudymui iš lanko amžiaus cenzas negalioja. Jauniausia lankininkė varžybose buvo "Žaliojo lanko" atstovė, moksleivė iš Alytaus, regis, keturiolikmetė, Ema Nickutė", – kalbėjo Klaipėdos lankininkų klubo direktorė Laila Kuzmienė.

Tuo pat metu vyko ir antrasis atrankinis etapas į Europos šaudymo iš lanko čempionatą.

Pirmasis etapas praeitą savaitgalį surengtas Kaune.

Šiuose dviejuose etapuose aukščiausių rezultatų pasiekę lankininkai birželį važiuos atstovauti Lietuvai į Miuncheną Vokietijoje.

"Po antrojo etapo paaiškėjo, kad į Vokietiją į Europos šaudymo iš lanko čempionatą, deja nevyks nė vienas klaipėdietis. Geriausią rezultatą reikėjo pasiekti abejose atrankos varžybose. Į Miuncheną važiuos Lietuvos olimpinių lankų komanda – trys vyrai ir trys moterys, taip pat skriemulinių lankų komanda – trys vyrai. Klaipėdiečių vyrų rezultatai buvo neblogi, tiesa, moterys nelaimėjo prizinių vietų. Šiek tiek sėkmės pritrūko. Padarėme viską, ką galėjome, bet visada norisi, kad būtų geriau", – teigė L.Kuzmienė.


Šiame straipsnyje: Smiltynėlankininkaisezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių