Solidarumo akcija pajūryje: Baltijos kelią dedikuos baltarusiams

Artėjantį sekmadienį, per Baltijos kelio metines, pajūrio žmonės ketina solidarizuotis su baltarusiais. Renginiai, palaikant šios šalies piliečių demokratijos siekį, vyks ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje bei Šventojoje.

Vėliavas pasiuvo per naktį

Palangos meras Šarūnas Vaitkus dar praėjusį penktadienį socialiniame tinkle pasiteiravo palangiškių ir šventojiškių nuomonės apie idėją Palangos tiltą papuošti Lietuvos ir istorinėmis Baltarusijos vėliavomis.

Meras teigė sulaukęs labai didelio ne tik vietos gyventojų pritarimo.

Vėliavos užsakytos ir pasiūtos per vieną naktį, tad jau šeštadienį ryte jūros tiltas buvo jomis padabintas.

"Už demokratiją savo šalyje kovojančiai Baltarusijai šiuo metu kaip niekad reikalingas palaikymas. Mes, lietuviai, puikiai žinome laisvės bei demokratijos kainą ir labai gerai prisimename, kaip svarbu yra jausti, kad šiame kelyje esi ne vienas, turi kaimynų – ir ne tik kaimynų – palaikymą. Mintis surengti Baltarusijos palaikymo akciją kilo, galima sakyti, spontaniškai", – teigė Š. Vaitkus.

Ruošiasi solidarumo akcijai

Palanga rugpjūčio 23 d., sekmadienį, kviečia paminėti Baltijos kelio metines ir susijungti į gyvą grandinę, pademonstruojant vienybę ne tik su broliškomis Latvija bei Estija, bet ir su kaimynine Baltarusija, šiuo metu aktyviai kovojančia už demokratiją savo šalyje.

"Minint Baltijos kelio metines dar kartą parodyti solidarumą su demokratijos siekiančia Baltarusija – puiki idėja, tad nedvejodami prisijungėme prie Laisvės TV organizuojamos akcijos. Kviečiu visus – tiek palangiškius ir šventojiškius, tiek ir šiuo metu kurorte atostogaujančius svečius – nelikti abejingus ir sekmadienį 19 val. dalyvauti šioje gražioje ir prasmingoje akcijoje – susijungti į gyvą grandinę. Tegul visi širdyse pajunta nuostabų vienybės ir solidarumą jausmą su tais, kuriems dabar labai reikia palaikymo", – kalbėjo Palangos meras.

Išlaikydami saugų vieno metro fizinį atstumą, žmonės gyvą grandinę sukurs susikibdami ne už rankų, o laikydami metro ilgio Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos vėliavų spalvų juosteles.

Bendras akcijai parengtų vėliavų spalvų juostelių ilgis – 750 m.

Sekmadienį palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami rinktis 18.45 val. vienoje iš trijų susitikimo vietų – ties J. Basanavičiaus ir Vytauto g. sankryža, ant Palangos tilto bei J. Basanavičiaus g. ir Birutės al. sankirtoje. Šventojoje visi laukiami prie skulptūrinės kompozicijos "Žvejo dukros".

Prisijungs ir klaipėdiečiai

Klaipėdoje sekmadienį taip pat vyks renginiai, skirti Baltijos kelio metinėms, visuose juose bus baltarusiškų akcentų.

Be to, ir Klaipėdoje inicijuojama gyva žmonių grandine palaikyti baltarusių demokratijos siekį.

Kelios visuomeninės organizacijos jau kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, kad gautų leidimą vadinamajam Laisvės keliui, kuris turėtų nusidriekti nuo Šiaurės rago iki Palangos plento.

Prie šios iniciatyvos jungiasi aktyvūs klaipėdiečiai, neabejingi įvykiams Baltarusijoje.

Solidarumo su Baltarusija akcija turėtų prasidėti Kruizinių laivų terminale rugpjūčio 23 d. 19 val.

Iš jo gyva žmonių grandinė nusidriektų Priešpilio gatve, o toliau Pilies, Naująja Uosto, Naujojo Sodo, Liepų gatvėmis iki Palangos plento.

Žmonės visose gatvėse stovės ant šaligatvių, gatvės dešiniojoje pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jOANA

jOANA  portretas
EIS TIE KUR ŠAUKĖ MES UŽ LANSBERGI TIE KUR TAUTA JUOKINO PRIE ASTRAVO JAU TAS KONCERTAS LANSBERGINIS BAIGĖSI TAI GRIEBĖSI BATKOS TIK BE KRAUJO SENIS NEGALI NUKELIAUTI I DAUSAS KIRŠINA NE TIK LIETUVA BET IR I BALTARUSIJA LENDAKIPIŠA KELTI VISI KRUVINI KARBAUSKI PAIŠĖ KRUVINA DABAR BATKA IŠKRUVINO TEISINGASIS VAGIŠIUS ŽMONĖS NELEISKIT I BALTIJOS KELIA LISTI SLAVAM TAI LIETUVOS ŠVENTAS KELIAS

Rasa

Rasa portretas
Vaitkau storošini baik su ta ruskia IVANOVNA CICIKOVSKAJA durninti lietuvius

onute

onute portretas
JUOKINGA KAIP TOKS KORUMPUOTAS NETEISĖTAI ILINDES I MERUS EINA KITUS DERGTI
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių