„SOS vaikai“ rankų nenuleidžia

Iš savivaldybei priklausančių patalpų antstolių iškeldinta agentūra "SOS vaikai" niekaip negali susitaikyti su teismo sprendimu. Ketvirtadienį būrelis klaipėdiečių piketavo, tikėdamiesi atkreipti dėmesį į, jų žodžiais tariant, didelėje bėdoje paliktas daugiavaikes šeimas.

Šalia antstolės Vidos Daugirdienės kontoros susirinkę miestiečiai garsiai išsakė nepasitenkinimą. Esą birželį agentūra "SOS vaikai" iš Vaivos gatvės buvo iškeldinta prieš savo valią.

Negana to, nebuvo sureaguota į prašymą užbaigti rengti vasaros stovyklą, kurią lankė 16 vaikų iš socialinės rizikos šeimų.

Agentūros vadovė Virginija Kairienė tikino norėjusi vykdyti veiklą bent iki liepos 29-osios.

Taip pat moteris piktinosi dėl to, kad geranoriškai nusiteikusių švedų atsiųsti daiktai – įvairūs buities rakandai, žaislai, drabužiai, baldai liko gulėti Vaivos gatvės kieme. Tuo metu, kai parama pasiekė Lietuvą, pastatas jau buvo užrakintas.

"Pasielgta neetiškai. Iš Švedijos atkeliavusi parama atsidūrė lauke. Manome, kad iškeldinimo protokolas negali likti galioti ir turi būti panaikintas", – aiškino pašnekovė.

Ji net kreipėsi į Tarptautinio prigimtinės teisės tribunolo atstovę Rytų Europoje Liną Černeckytę-Helstein, kuri šiuo metu vieši Lietuvoje.

Išsikraustyti iš Melnragėje esančių ir Klaipėdos savivaldybei priklausančių patalpų "SOS vaikai" turėjo prieš dvejus metus, kai baigėsi panaudos sutartis. Tačiau vyko ilgi teisiniai ginčai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Milai

to Milai portretas
Nu ir kas kad sukišo 600.000? Ką tai keičia? Nu va išnuomočiau aš savo butą metams kokiai šeimai, anie padarytų remontą ir po metų nebesikraustytu? Aš net į teismą nesikreipčiau, savininko teisėmis iškeldinčiau antstolių ir policijos pagalba. Čia dar kažkokie teismai. O kokiu pagrindu teismas? Kur teisinis pagrindas? O kaip suprasti, kad savivaldybė turi duoti kitas patalpas? O kokiu pagrindu savivaldybė kažkam kažką turi duoti?

Milai

Milai portretas
matosi kad nesekėte kaip vyko ta istorija.Ponios V.Kairienės SOS vaikai fondas sukišo į tas patalpas ar ne 600 000LT rėmėjų pinigų remontams o savivaldybė neišstenėjo net suteikti kitas, atitinkamas patalpas kur fondas galėtų išsikelti.Tiesa, buvo duotas 2kambarių butas lūšnoje Kretingos g.kur apie vykdomo projekto testinumą negalėjo būti net kalbos..O dabar galutiniame varijante fondas tiesiog išmestas į gatvę.Tai kad valdžiukai, tai kad šaunūs aferiūgos! Senųjų prichvatizacijos įgūdžių neužmiršo.Tikrai "verti" būti valdžioj:D)

Kamara

Kamara portretas
Antstolė turi vadovautis įstatymasi, jei teisme buvo sprendžiama iškeldinimas ir nutarties dar nebuvo, tai ji privalėjo sulaukti teismo sprendimo. Iškeldinimas buvo neteisėtas, antstolė viršijo savo įgaliojimus. Daugirdienė pati nežino, ar iškeldinimas geranoriškas, ar priverstinis. viename rašte rašo, kad priverstinis, o kitame, kad geranoriškas. Antstolės neteisėtus veiksmus galima vardinti ir vardinti. Vienintelis kelias - drausmės bylą.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių